2012-04-15 12:17:04
Φωτογραφία για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί οδήγησαν στο χείλος του ολέθρου
Η πατρίδα μας, εκτός από την οικονομική ύφεση, είναι φέτος αντιμέτωπη με σοβαρότερους κινδύνους που άπτονται της ίδιας της εθνικής αλλά και φυσικής επιβίωσής μας, στη γη των πατέρων μας, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε Εγκύκλιό του με την ευκαιρία του Πάσχα. Ο Κύπρου Χρυσόστομος κάνει λόγο για ''επικίνδυνους ακροβατισμούς της πλευράς μας, αδυναμία κατανόησης των δολοπλοκιών των Τούρκων και των συμμάχων τους, παραγραφή της ουσίας του προβλήματός μας, που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, καθώς και μία ανεξήγητη εμμονή σε μίαν αποτυχημένη διαδικασία, μας έφεραν στο χείλος του ολέθρου''. ''Συρόμαστε, ανυποψίαστοι, από τους Αγγλοαμερικανούς και τα εδώ πειθήνια όργανά τους, τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, σε προδιαγεγραμμένες ατραπούς, με άμεσο στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυριότερου στηρίγματος και βάθρου του αγώνος μας και συνεπακόλουθό της την υποθήκευση του μέλλοντός μας στις επεκτατικές ορέξεις της Τουρκίας'', αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος.


Κάνει λόγο για τον κίνδυνο εκτουρκισμού της πατρίδας μας και απευθύνει έκκληση προς όλους για συστράτευση, γύρω από ένα στόχο, που θα εγγυάται την εθνική επιβίωσή μας στην πατρογονική μας γη. Τονίζει ακόμη ότι η πολιτική της Αγκυρας πρέπει να καταγγελθεί σε όλα τα βήματα. ''Θα πρέπει να αποκαλύψουμε σ' όλο τον κόσμο τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας και την υποκρισία της περί προστασίας των Τουρκοκυπρίων, τη στιγμή που αυτή εξοντώνει πολύ μεγαλύτερες, σε εκατοστιαία ποσοστά, μειονότητες στο εσωτερικό της. Θα πρέπει να καταγγείλουμε παντού το έγκλημα του εποικισμού και του επιχειρούμενου αφανισμού των τεκμηρίων της ελληνικότητας και χριστιανικότητας των κατεχομένων εδαφών μας'', αναφέρει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Αναφέρει παράλληλα ότι πρέπει να προτάξουμε ως δόρυ του αγώνος μας τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως να αντιληφθεί το δίκαιό μας και να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.

''Διαφορετικά, αν επιμείνουμε στις ατελέσφορες 'διακοινοτικές', δήθεν, συνομιλίες, δίνοντας άλλοθι στην Τουρκία και χρόνο σ' αυτή, για προώθηση των στόχων της, θα οδηγηθούμε, πολύ σύντομα, στον εκπατρισμό του λαού μας και στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας'', συνεχίζει. Στην Εγκύκλιο ο Κύπρου Χρυσόστομος απευθύνει χαιρετισμό αγάπης και μήνυμα ελπίδας και εγκαρτέρησης στους πρόσφυγες, στους συγγενείς των αγνοουμένων μας και στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας με την ευχή ο νεκρών Αναστάς Κύριος να καθοδηγεί όλους, λαό και ηγεσία στην πορεία του χρέους και της ευθύνης. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται εξάλλου στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ''κραυγές αγωνίας και ανέχειας φτάνουν ευκρινώς μέχρις εδώ και ραγίζουν την καρδιά μας''.

Εκφράζει όμως τη βεβαιότητα ότι η σημερινή κρίση γρήγορα θα υποχωρήσει με την επιστροφή όλων μας προς τον εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον. ''Η Ανάσταση του Χριστού συνιστά υπέρβαση αλλά ταυτόχρονα και ερμηνεία του μυστηρίου του Σταυρού, φωτίζει το έρεβος του κόσμου και νοηματοδοτεί την Ιστορία, προσφέρει στον άνθρωπο μία νέα διάσταση μέσα στον υλικοπνευματικό κόσμο, μία νέα ύπαρξη με καινούριο, άφθαρτο και δοξασμένο σώμα, αφού 'ο Θεός και τον Κύριον ήγειρε και ημάς εξεγερεί διά της δυνάμεως Αυτού''' , αναφέρει καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ