2013-12-26 00:58:05
Φωτογραφία για Η Ρωσία εξόφλησε τα χρέη της ΕΣΣΔ σε τρίτες χώρες
Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας εξόφλησε τα χρέη και τις υποχρεώσεις της πρώην ΕΣΣΔ στην Τσεχία, τη Φινλανδία και το Μαυροβούνιο. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις της ΕΣΣΔ που προέκυψαν κατά τις συναλλαγές της με τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Η Ρωσία ανέλαβε τις υποχρεώσεις της ΕΣΣΔ. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπέγραψε μια σειρά από ειδικές συμφωνίες για την ρύθμιση του χρέους. Με βάση τις διακρατικές συμφωνίες το χρέος της Ρωσίας εξοφλούνταν κατά το πλείστον με προμήθειες προϊόντων ρωσικής παραγωγής και εν μέρει με χρηματικά ποσά.

Έτσι το χρέος προς την Δημοκρατία της Τσεχίας το οποίο ανήρχετο στο ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ρυθμίστηκε με σύμβαση μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών από τις 17 Ιουνίου 1994. Το χρέος στο Μαυροβούνιο ήταν στο ποσό των 18 εκατομμυρίων δολαρίων και ρυθμίστηκε με σύμβαση μεταξύ των κυβερνήσεων της Ρωσίας και του Μαυροβουνίου από τις 27 Απριλίου 2007.


Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προς την Φινλανδία εξοφλήθηκε το 2005-2006 στα πλαίσια της πρόσκαιρης απόσβεσης των υποχρεώσεων στο Κλαμπ του Παρισιού. Η Φινλανδία είναι μέλος του Κλαμπ πιστωτών του Παρισιού.

Ένα μέρος του σοβιετικού χρέους προς τη Φινλανδία ποσού 30 εκατομμυρίων δολαρίων ρυθμίστηκε με σύμβαση μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών από τις 15 Αυγούστου του 2006. Το ποσό αυτό εξοφλήθηκε κατά το πλείστον με προμήθειες ρωσικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και με παροχή υπηρεσιών.

Παρεμπιπτόντως, παλαιότερα η Ρωσία αποπλήρωσε πλήρως το χρέος ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς τη Σλοβακία και των 288,8 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Σερβία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ