2012-04-15 13:51:03
Φωτογραφία για Άφησαν την Ελβετία και πάνε Σιγκαπούρη
Τον νέο τους φορολογικό παράδεισο βρήκαν οι Έλληνες μεγαλοκαταθέτες, μετά την Ελβετία, στη... Σιγκαπούρη. Το παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή: η όλη συζήτηση την τελευταία διετία και η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων έχει οδηγήσει πολλούς από τους Έλληνες καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες της Ζυρίχης και της Γενεύης και να τα κατευθύνουν σε άλλους προορισμούς! Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την κατανομή προς την Ελλάδα του παρακρατηθέντος φόρου στην Ελβετία, σχετικά με τόκους που προέκυψαν από αποταμιεύσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, τα έσοδα μειώθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από 9,9 σε 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή κατά 40%! Πού κατευθύνονται τα χρήματα αυτά;

Στη μικροσκοπική χώρα της Ασίας, η οποία αποτελεί παράδεισο για επενδύσεις, λόγω των ταχύτατων διαδικασιών για ίδρυση επιχείρησης, ενώ είναι και ιδιαίτερα φιλόξενη σε ξένα κεφάλαια για τις τράπεζες που εδρεύουν εκεί. Επιπλέον ειδικοί εκτιμούν ότι προσφέρει και υψηλό επίπεδο εμπιστευτικότητας, αφού η Σιγκαπούρη φυλά ως «κόρη οφθαλμού» το τραπεζικό της απόρρητο και – με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται για το άνοιγμα λογαριασμού – είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ταυτότητα ενός καταθέτη.


Τραπεζικά στελέχη πολυεθνικών πιστωτικών ιδρυμάτων εκτιμούν ότι στη Σιγκαπούρη πρέπει να έχει μεταφερθεί τουλάχιστον το 40% με 45% των καταθέσεων Ελλήνων από την Ελβετία, σχολιάζοντας ότι η τάση θα συνεχιστεί με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς!
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ