2013-12-27 10:10:04
Φωτογραφία για Τα κάλαντα του «τρόμου»
Πλήθος ληστειών σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών που είχαν βγει στους δρόμους, για να ψάλουν τα κάλαντα, αμαύρωσαν μία ακόμη χρονιά το πατροπαράδοτο έθιμο των Χριστουγέννων.

Το μεσημέρι της Τρίτης, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει πέντε ανήλικους στο Μαρούσι που λίγο νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε συνομηλίκους τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους είχαν αρπάξει όλες τις εισπράξεις από τα κάλαντα.

Μάλιστα, οι πέντε ανήλικοι δράστες είχαν χτυπήσει σε δύο διαφορετικές περιοχές του Αμαρουσίου και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, απ' όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, για να απολογηθούν.

Την ίδια στιγμή, στην Καλαμαριά δύο 16χρονοι και ένας 19χρονος συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε βάρος τριών μαθητών οι οποίοι έλεγαν τα κάλαντα. Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού είχαν αρπάξει 25 ευρώ από τα 12χρονα θύματά τους που είχαν βγει για τα κάλαντα.

Στη Χαλκίδα, τρία μικρά παιδιά έπεσαν θύματα κλοπής από ένα αγόρι μεγαλύτερης ηλικίας, που τους άρπαξε το ευτελές ποσό των 7 ευρώ και, στη συνέχεια, το έβαλε στα πόδια. Τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν πίσω από το δράστη και να καλούν σε βοήθεια, αλλά δεν κατάφεραν να προλάβουν τον κλέφτη, που εξαφανίστηκε.

Ληστείες σε βάρος παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν ακόμη στην Καλλιθέα, στα Πατήσια, στο Παλαιό Φάληρο και στο Νέο Ψυχικό.

Πηγή: Espresso
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ