2013-12-27 10:58:02
Φωτογραφία για Πυρ ομαδόν των δημάρχων κατά του διδύμου  Μιχελάκη – Γρηγοράκου....!!!
Η περίφημη, πια, μελέτη της επιτροπής Ραπακούλια για την κινητικότητα στους Δήμους προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων. 

Ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι δήμαρχοι, ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση, απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την εν λόγω μελέτη και επιτίθενται δριμύτατα κατά του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου.   

Ο κ. Γρηγοράκος, δέχεται ευθέως πλέον και τα πυρά των συντρόφων του από το ΠΑΣΟΚ. Σ αυτό το πολεμικό κλίμα, δεν βγαίνει αλώβητος ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. !

Ο δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, Πέτρος Φιλίππου, εκφράζοντας και το πνεύμα της Κουμουνδούρου, αποκαλεί ψευδή τα στοιχεία της επίμαχης μελέτης και διαμαρτύρεται έντονα για την επιπολαιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εσωτερικών.!  

Ο κ. Φιλίππου, με  επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών , Γιάννη Μιχελάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,  Λεωνίδα Γρηγοράκο, καταγγέλλει την όλη κυβερνητική μεθόδευση και των σκοπών που εξυπηρετεί
. Τους καλεί μάλιστα , να παραιτηθούν . «Επειδή η εκτίμηση αυτή έχει προκύψει μετά από προσμέτρηση και των αιρετών (Δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ), ο Δήμαρχος Σαρωνικού προτείνει στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στη δική τους απόλυση για να μπορέσουν να ισοσκελίσουν τους αριθμητικούς τους υπολογισμούς» , τονίζει. ‘Εξάλλου, όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Φιλίππου «οι αιρετοί –εκλεγμένες διοικήσεις των δήμων δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνετε», για να συμπληρώσει στη συνέχεια του κειμένου ότι «το μόνο για το οποίο μας χρειάζεστε για να ικανοποιήσετε την πολιτική των τροϊκανών για απολύσεις προσωπικού, είναι ακριβώς να υπογράφουμε τις απολύσεις που εσείς αποφασίζετε». Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού τονίζει ότι η μετακίνηση – απόλυση των 12 μονίμων (κινητικότητα) και οι απολύσεις των 70 περίπου εκτάκτων υπαλλήλων (απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις για συμβασιούχους), επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του δήμου.

Παράλληλα, κι ο προσκείμενος στην ΔΗΜΑΡ, δήμαρχος Νικαίας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης,  ζητά την άμεση απόσυρση της επίμαχης μελέτης, ως…, «μη ανταποκρινόμενης στην πραγματικότητα».! Ταυτόχρονα, ο κ. Ιωακειμίδης καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών, καθώς με την ανεπάρκειά της οδηγεί στην πλήρη διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.!  

Σε μια ανακοίνωσή του με κοινώς αποδεκτά επιχειρήματα, ο δήμαρχος Νικαίας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, αποδημεί πλήρως την περιβόητη μελέτη Ραπακούλια.!

-        Πρόκειται δυστυχώς για μια έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Γιατί δεν παίρνει υπόψη της τις ανάγκες του Δήμου μας σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες του.

-        Αν εφαρμοστεί το αποτέλεσμα της “μελέτης”, αυτής, η οποία λέει ότι πλεονάζουν 113 υπάλληλοι, ο Δήμος μας δε θα μπορέσει να λειτουργήσει.

-        Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε στα σοβαρά μια “μελέτη”, που καλεί το Δήμο να λειτουργήσει με 1 χειριστή μηχανημάτων έργου, λέγοντας ότι πλεονάζουν 11 χειριστές, όταν ο Δήμος μας διαθέτει 22 μηχανήματα έργων.

-        Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο Δήμος μας όταν διαθέτει 100 οχήματα (απορριμματοφόρα, ημιφορτηγά, φορτηγά ογκωδών αντικειμένων κλπ), με τους 60 οδηγούς που διαθέτει σήμερα, πόσο μάλλον όταν μας λέει ότι πλεονάζουν οι 6.

-        Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος μας να λειτουργήσει με 3 οικοδόμους λιγότερους -όταν σήμερα έχει 13- και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που καθημερινά υπάρχουν.

-        Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε να μιλάμε για “φοβερή μελέτη”, όταν εκείνη προτείνει από τους 5 σιδηρουργούς που έχει ο Δήμος μας, να φύγουν οι 4.

-        Ο Δήμος μας, με την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια, είναι σε θέση να καλύπτει μισθολογικά τους υπάρχοντες υπαλλήλους του, ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των δημοτών του.

-        Η εφαρμογή της μελέτης αυτής, ακυρώνει όλη αυτή την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουμε.

Ο Δήμαρχος  Νικαίας, κ. Ιωακειμίδης , τονίζει «  προς κάθε κατεύθυνση ότι κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει» και « μαζί  με τους εργαζόμενους και τους δημότες μας, δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Ο κ. Ιωακειμίδης ζητά  « την άμεση απόσυρση της “μελέτης”» , επισημαίνοντας ότι « απέναντι στις “μελέτες” τους και τα παγωμένα νούμερα , εμείς προτάσσουμε τις ανάγκες των δημοτών μας και κοιτάζουμε με ευαισθησία τον άνθρωπο».

                                                       Γ. Σπ. Π.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ