2013-12-27 11:20:06
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τον κλειδάριθμο – Ουρές στις εφορίες
Ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία υφίστανται χιλιάδες φορολογούμενοι προκειμένου να παραλάβουν τον κλειδάριθμο που θα είναι απαραίτητος από το 2014 για να ανοίξουν τις «πύλες» του Taxisnet.

Από το επόμενο έτος καταργούνται οι παλαιοί κωδικοί που έχουν περίπου 100.000 χρήστες του Taxisnet και οι οποίοι θα πρέπει να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο για να έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Για να παραλάβει ένας φορολογούμενος τον κλειδάριθμο θα πρέπει να προσέλθει αυτοπροσώπως στην Εφορία με την ταυτότητά του, να γνωρίζει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του και να έχει συμπληρώσει ηλεκτρονικά μία αίτηση στο Taxisnet.

Αρκετοί είναι οι φορολογούμενοι που προσέρχονται στις αρμόδιες ΔΟΥ χωρίς να έχουν συμπληρώσει την ανωτέρω αίτηση, είτε επειδή δεν το γνωρίζουν είτε επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν κάποιο λογιστικό γραφείο να το κάνει. Αν και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης έχει δώσει ήδη εντολή στους προϊσταμένους των ΔΟΥ να διαθέσουν έναν υπάλληλο αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων που θέλουν να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει καθώς το προσωπικό στα τμήματα του Μητρώου δεν επαρκεί, αφού δύο ή και τρεις υπάλληλοι πρέπει να εξυπηρετούν εκατοντάδες φορολογούμενους την ημέρα.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ