2013-12-27 15:01:05
Φωτογραφία για Μην «ναρκώνεις» την ζωή σου...κινητοποιήσου. Βίντεο-σοκ για την προκατάληψη
Με στόχο να καταδείξουν την προκατάληψη που υπάρχει από την κοινωνία προς τους ναρκομανείς, πέντε φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν μια έρευνα και δημιούργησαν ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι.

Πρόκειται για τις:

Μάνια Θωμαίδη, Κατερίνα Καρποδίνη, Αναστασία Κοροβέση, Άντζελα Κούμε και Κατερίνα Δραβύλα-Κωτσάκη, οι οποίες «τόλμησαν» να καταδειξουν ένα θέμα το οποίο για τους πολλούς αποτελεί ταμπού.

Δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κοινωνία, τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα των ναρκωτικών, καταδικάζοντάς τους στην περιθωριοποίηση και «βυθίζοντάς» τους ακόμη πιο βαθιά στον «εφιάλτη» τους.

Όπως οι ίδιες αναφέρουν «επιλέξαμε λίγες ημέρες πριν φύγει το 2013 να ασχοληθούμε με ένα θέμα που μας αφορά όλους και να ευαισθητοποιήσουμε με το δικό μας τρόπο κάποιους ανθρώπους.

Πρόκειται για μία εργασία του μαθήματος Οργανωσιακή Ψυχολογία αλλά για εμάς ήταν κάτι παραπάνω από υποχρέωση. Αφού αρχικά το αντιμετωπίσαμε σαν κάτι δημιουργικό, στη συνέχεια καταλάβαμε ότι όσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το θέμα που επιλέξαμε, άλλο τόσο καθημερινό και συχνό είναι για τον καθένα από μας...»

Δείτε το βίντεο των πέντε φοιτητριών με πραγματικές συνεντεύξεις εφήβων.
flashnews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ