2013-12-27 14:58:07
Φωτογραφία για Ανοιχτά καταστήματα στο Ηράκλειο την Κυριακή με απειλές Σκορδά κατά … Κουκιαδάκη!
Σε «αναμμένα» κάρβουνα ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Δεικτάκης - Ανοιχτά θα είναι μεθαύριο Κυριακή (τελευταία του έτους) τα καταστήματα στο Ηράκλειο, παρά τις περίεργες αντιδράσεις που καταγράφονται σε επίπεδο Κρήτης κυρίως από την ΟΕΣΚ (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης).

Η αγορά του Ηρακλείου όπως επίσης και στον Άγιο Νικόλαο θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και αφορά τα καταστήματα έως 250 τ.μ. καθώς τα μεγαλύτερα όπως είναι γνωστό ήταν ανοιχτά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα βάσει νόμου θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά. Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του έτους, έχει την θερμή υποστήριξη του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου, αλλά ευρύτερα και των καταστηματαρχών της πόλης.

Μάλιστα οι έμποροι επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ημέρες του έτους κινείται κάπως η αγορά , ενώ «επενδύουν» οικονομικά και στην τελευταία Κυριακή του χρόνου οπότε οι καταναλωτές αναμένεται να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια-έστω και λίγα- ενόψει της Πρωτοχρονιάς.


«Ξεκίνα πειθαρχική δίωξη»!

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς έχει ζητήσει από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη, να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πειθαρχική δίωξη του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, σχετικά με την απόφαση του για Κυριακάτικο άνοιγμα της αγοράς!

Η απαίτηση αυτή από την μια ανάβει φωτιές στον κ. Δεικτάκη για το αν θα κάνει πράξη την απαίτηση Σκορδά, και από την άλλη ο ίδιος υφυπουργός εκθέτει τον εαυτό του, αλλά και το ίδιο τον πολιτικό του προιστάμενο, καθώς με σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε επί λέξη: «Σε κανένα μέρος του κόσμου τα καταστήματα δεν είναι κλειστά στις 29 Δεκεμβρίου. Στην Αθήνα οι συνδικαλιστικοί παράγοντες του εμπορίου αποφάσισαν με περηφάνια να παραμείνουν κλειστά» Πάντως … οι κακές γλώσσες, λένε ότι η αντίδραση Σκορδά για το Κυριακάτικο άνοιγμα της αγοράς την τελευταία Κυριακή του χρόνου και στο Ηράκλειο οφείλεται στο γεγονός ότι τα πολυκαταστήματα … άνω των 250 τετραγωνικών μέτρων θα πρέπει να είναι κλειστά…
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ