2013-12-27 19:05:08
Φωτογραφία για Υποβάθμιση των σχολικών μονάδων Ν. Έβρου
Την ώρα που οι κάτοικοι του Έβρου προετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο έτος προσδοκώντας από το... Ελληνικό κράτος να δώσει επιτέλους λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, η πραγματικότητα έρχεται να τους αποδείξει και πάλι το αντίθετο. Το 2014 έρχεται φέρνοντας μαζί του την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών των ακριτικών περιοχών του Νομού μας, οι οποίες φαίνονται ξεχασμένες για ακόμη μια φορά από τη δικομματική κυβέρνηση.

Ξεκινώντας από τους 80 μαθητές του Γυμνασίου Σαμοθράκης, το οποίο από τη νέα χρονιά θα λειτουργεί πλέον με μόλις 4 καθηγητές λόγω της μετακίνησης μίας εκπαιδευτικού στο Διδυμότειχο. Οι αρμόδιοι φορείς και το Υπουργείο κωφεύουν εκ νέου στις κραυγές αγωνίας των γονέων των μαθητών για την παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης στα παιδιά τους, υποστηρίζοντας ότι το σχολείο λειτουργεί μια χαρά! Ωστόσο, η καθημερινότητα φέρνει στο φώς τα πολλά προβλήματα, στα οποία κανείς δεν έχει φροντίσει να προσφέρει λύση, όπως το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει προσληφθεί μαθηματικός στο σχολείο, ενώ την ίδια στιγμή οι 4 ήδη υπάρχοντες καθηγητές καλούνται να καλύψουν τα κενά όλων των μαθημάτων, ακόμη και διαφορετικής ειδικότητας
. Όλα αυτά διαδραματίζονται, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας (σε δική μου ερώτηση από 13-11-2013, αριθ. Πρωτ.3749/13.11.2013) είχε δώσει, -γενικόλογες βέβαια-, διαβεβαιώσεις αναφορικά με την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ρίχνοντας παράλληλα το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενά του, παραιτούνται παρ’ ότι έχουν κληθεί να αναλάβουν υπηρεσία.

Ανάλογα, -συνεχή-, προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα σχολεία, ειδικότερα τα δημοτικά του Βορείου Έβρου. Θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μου στη φημολογούμενη πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Δικαίων (από 6θέσιο σε 5θέσιο), Ριζίων (από 6θέσιο σε 5θέσιο), Κυπρίνου (από 6θέσιο σε 5θέσιο), Καστανεών (από 5θέσιο σε 3θέσιο) και του 4ου Ορεστιάδας (από 7θέσιο σε 6θέσιο). Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι με τη νέα χρονιά δεν θα υπάρχουν αρκετοί μαθητές, για παράδειγμα με την έλευση στρατιωτικών στις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε τα συγκεκριμένα σχολεία να συνεχίσουν να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα;

Η στάση της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά αδιάφορη απέναντι στα προβλήματα του ακριτικού Έβρου. Οι κάτοικοι του Νομού μας αντιμετωπίζονται και πάλι ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού με τα δικαιώματα τους συνεχώς να υποβαθμίζονται και τα προβλήματά τους συνεχώς να αυξάνονται.

Θα ήθελα να δηλώσω σε όλους τους Εβρίτες ότι παρόλα τα προβλήματα θα είμαι δίπλα τους και θα παλέψω μαζί τους με όλες μου τις δυνάμεις για να αντιστρέψουμε την κατάσταση στην οποία τους έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ το 2014 να βρει τον κάθε ένα ξεχωριστά γεμάτο υγεία, ευτυχία και με τη σκέψη ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα και την περιοχή μας από το αδιέξοδο.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Δ. ΜΑΡΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΒΡΟΥ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ