2012-04-15 15:36:04
Φωτογραφία για Ο Σαρκοζί στην πλατεία της… γκιλοτίνας
Μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα οδηγήσουν σε αλλαγή φρουράς στο Ελιζέ, με τον Φρανσουά Ολάντ να διαδέχεται τον Νικολά Σαρκοζί, και να γίνεται μόλις ο δεύτερος Σοσιαλιστής στην Ιστορία μετά τον Φρανσουά Μιτεράν, που θα καταλάβει το ανώτατο αξίωμα, οι δυο μονομάχοι πραγματοποιούν σήμερα παράλληλες συγκεντρώσεις.

Ο άλλοτε σύντροφος ζωής της Σεγκολέν Ρουαγιάλ επέλεξε το κάστρο «Σατό ντε Βανσέν» στα ανατολικά του Παρισιού, το οποίο είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν εργάτες το 1791, λίγο πριν ο ίδιος «πυρπολήσει» και τις τελευταίες ελπίδες του σημερινού Προέδρου για τη μεγάλη ανατροπή.

Όσο για τον Νικολά Σαρκοζί, θα αποχαιρετήσει πιθανότατα του οπαδούς του, που τον στήριξαν μαζικά σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική εκστρατεία στην πλατεία όπου η Ιστορία συνεχίζει να μοιράζει ρίγη συγκίνησης. Στην πλατεία Κονκόρντ, εκείνη που υποδέχτηκε στην αγκαλιά της τη Γαλλική Επανάσταση το 1789, αλλά και είδε τον Λουδοβίκο να οδηγείται στην γκιλοτίνα.

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν λόγω του θυελλώδους πολιτικού ταπεραμέντου του, ο Νικολά Σαρκοζί δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στη Γαλλία, και οδηγείται πρόωρα σε ηγετική αποστρατεία. Είναι κι αυτό, ένα είδος γκιλοτίνας.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ