2012-04-15 15:30:03
Φωτογραφία για Αφησαν εκτός επιδότησης τον Μουτζούρη...
Το μείζον ζήτημα που συμπαρασύρει στα ύψη τις τιμές των εισιτηρίων φέρνει στην επικαιρότητα η Τζούλια Τσαλίκη Στο ξεκίνημα των διαδρομών του ιστορικού τρένου του Πηλίου για τη νέα τουριστική περίοδο, παραβρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας κ. Τζούλια Τσαλίκη.Το τρενάκι θα κάνει την διαδρομή Άνω Λεχώνια - Μηλιές κάθε μέρα στις 10 το πρωί σε όλη τη διάρκεια του Πάσχα και κατά τις αργίες, ενώ τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά το καλοκαίρι.

Η κ. Τσαλίκη συνομίλησε με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, τους οποίους συνεχάρη για την ετοιμότητα των συρμών, αλλά και ταξιδιώτες, που με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία.Τόνισε ότι το τρενάκι αποτελεί μέρος της ταυτότητας της περιοχής μας και προσδίδει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τουρισμό.

Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο με φιλικότερες τιμές, ιδιαίτερα για τις οικογένειες.Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε μεγάλη ανησυχία πληροφορούμενη για την απουσία πρόβλεψης επιδότησης της γραμμής στο σχέδιο της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που παρουσίασε στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την προηγούμενη Τρίτη, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βορίδης.


Η σύμβαση αυτή αφορά στη χρηματοδότηση δρομολογίων για την περίοδο 2011-2013 ως εξής: αναδρομικά για το 2011 πενήντα εκατομμύρια ευρώ, για το 2012 σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και για το 2013 σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Στις επιδοτήσεις αυτές περιλαμβάνονται δύο τουριστικά δρομολόγια:Ολυμπία-Κατάκωλο-Ολυμπία, με ετήσια επιδότηση 1,3 εκατομμύρια ευρώ και Διακοφτό-Καλάβρυτα-Διακοφτό με 788 χιλιάδες ευρώ.Στον κατάλογο λάμπει δια της απουσίας του το τρενάκι του Πηλίου.«Καλώ όλους τους τοπικούς παράγοντες και φορείς να θέσουν άμεσα το ζήτημα στην αρμόδια πολιτική ηγεσία ώστε να τροποποιηθεί η σύμβαση, για να περιληφθεί και το τρενάκι του Πηλίου. Δεν ζητάμε τίποτε παραπάνω από την αυτοδίκαια ισότιμη μεταχείριση της Μαγνησίας», δήλωσε η Τζούλια Τσαλίκη. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ