2013-12-28 19:54:05
Φωτογραφία για Ιδιαίτερη προσοχή στο Κυπριακό, συστήνει ο Γ. Ομήρου
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις όποιες κινήσεις αφορούν το Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του στην Πάφο προσθέτοντας πως... «επίδειξη βιασύνης για έναρξη διαπραγματεύσεων, θα ήταν αλόγιστη και ασυλλόγιστη από μέρους της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς, συμπεριφορά».

Τα όσα εκτυλίσσονται στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες και τα όσα προηγήθηκαν με τις διαδηλώσεις με επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ, καταδεικνύουν είπε ο κ. Ομήρου, «τον βαθύτατο διχασμό της Τουρκικής κοινωνίας και τα εγγενή και δομικά προβλήματα που χαρακτηρίζουν το Τουρκικό κράτος».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αναμενόμενη συνέχισε, η όξυνση της τουρκικής αδιαλλαξίας στο Κυπριακό καθώς αποτελεί μόνιμη τουρκική συμπεριφορά η πρακτική εξαγωγής των εσωτερικών κρίσεων.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε επίσης πως πολύ περισσότερο, «θα πρέπει να είναι εκτός συζήτησης κάθε σκέψη για συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις, αφού η άρνηση της τουρκικής πλευράς να αποδεχθεί την μια, μόνη και αδιαίρετη κυριαρχία, την μια και μόνη ιθαγένεια και την μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα», δεν είναι νοητό να οδηγήσει,- όπως είπε-, «την πλευρά μας σε οποιαδήποτε διαπραγματευτική διαδικασία».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ