2012-04-16 00:58:34
Φωτογραφία για Η υπερασπιστική γραμμή του Ακη
Την υπερασπιστική τουγραμμή μαζί με τους δικηγόρους του καθορίζει μέχρι την τελευταία στιγμή ο ΆκηςΤσοχατζόπουλος, ο οποίος τη Δευτέρα 16 Απριλίου πρόκειται να απολογηθεί στονανακριτή. 

O κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη νακρατείται στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Τον επισκεπτόταν όλες αυτέςτις μέρες η σύζυγος του, ενώ το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα είχε πολύωρηεπαφή με την ομάδα των συνηγόρων του προκειμένου να χαράξει την υπερασπιστικήτου γραμμή. 

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, επί σειρά ετώνκορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θα επαναλάβει -σύμφωνα με πληροφορίες- τη θέση τουότι πρόκειται για σκευωρία, αλλά και για «επίθεση εναντίον του από τα δύομεγάλα κόμματα», όπως χαρακτηριστικά θα πει, με σκοπό τη διάσωση των δικών τουςυπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων. 

Ειδικά για το ζήτημα των υποβρυχίων ο υπουργόςθέτει ως κορυφαίο ζήτημα το γεγονός ότι εκείνος αποχώρησε το 2001, ενώ ηκατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιαςακριβώς σύμβασης. 


Το ΚΥΣΕΑ του 2000 και η σκευωρία 

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου πάντως έθεσανμια σειρά ερωτημάτων γύρω από την κράτησή του, ενώ μίλησαν και για αδικήματα,όπως στην περίπτωση των ΤΟΡ Μ1, που έχουν παραγραφεί. Ο πρώην υπουργός, σύμφωναμε συνεργάτες του, θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι για μια δικογραφία 10.000σελίδων, οι συνήγοροί του είχαν μόνο τέσσερις μέρες για να την μελετήσουν γιαυτό και μιλά για σκευωρία, η οποία, όπως πιστεύει ο ίδιος, θα καταρρεύσει.Ειδικά για την αγορά των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος θα τονίσει πώς ήταναπόφαση του ΚΥΣΕΑ και όχι δική του, γι’ αυτό άλλωστε είχε ζητήσει και στη Βουλήνα καταθέσουν οι κύριοι Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, της τότε κυβέρνησης τουΠΑΣΟΚ. 

Υπουργός που μετείχε σε εκείνη την σύσκεψηανέφερε ότι οι υπουργοί τότε υπέγραψαν για την αγορά των υποβρυχίων, ωστόσο οιόροι, τα συμβόλαια και οι μετέπειτα αναθέσεις αφορούν το υπουργείο Άμυνας. Άραοι υπουργοί δεν φέρουν την ευθύνη και απλά ο κ. Τσοχατζόπουλος κάνει μια κίνησηεντυπώσεων που δεν οδηγεί πουθενά. Γι αυτό, επισημαίνει η ίδια πηγή, στηνεξεταστική στη Βουλή δεν εκλήθησαν ποτέ οι κύριοι Σημίτης και Παπανδρέου. Οίδιος παράγοντας δε, μας λέει πως η υπόθεση των υποβρυχίων έχει κλείσει καιαπλά ο κ. Τσοχατζόπουλος, προσπαθώντας να ξεφύγει από το ζήτημα της ροής τουμαύρου χρήματος, επιχειρεί να εμπλέξει πρόσωπα γυρνώντας πολύ πίσω στο θέμα τωνυποβρυχίων. 

Ξεκάθαρο πόρισμα 

Σε ό,τι αφορά πάντως τις μίζες από ταεξοπλιστικά προγράμματα και τη διαδρομή του μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιρειών το πόρισμα 103 σελίδων είναι ξεκάθαρο. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το Μάιο του 1998 έωςτον Ιούνιο του 2001 απέκρυψε περιουσία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό προϊόνπαθητικής δωροδοκίας του ίδιου από τις συμβάσεις των ρωσικών πυραύλων TOR M1, ενώ σε ό,τι αφορά τα γερμανικά υποβρύχια, ο πρώηνυπουργός φαίνεται να δωροδοκήθηκε με το ποσό των 2μιση εκατομμυρίων ευρώ. 

Στη συνέχεια τα ποσά αυτά ακολούθησαν τολαβύρινθο των off shore εταιρειών για να καταλήξουν τελικά στην αγοράυπερπολυτελών ακινήτων, εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων. 

Όπως το ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου,αξίας ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων ευρώ, της Δεινοκράτους, αξίας 628χιλιάδων ευρώ και της Κομνά Τράκα αξίας περίπου 115 χιλιάδων ευρώ.
πηγη:skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ