2012-04-16 07:53:04
Φωτογραφία για Στον ανακριτή σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Με τορπίλες που προσιδιάζουν και την υπερασπιστική γραμμή επίθεσης ενόψει της εξέτασης του από τον ανακριτή, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δια της ανακοίνωσης που εξέδωσαν λίγες ώρες πριν την Ανάσταση οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του, επιχείρησε να αποδομήσει το κατηγορητήριο-καταπέλτη που σχημάτισαν σε βάρος του οι εισαγγελικές αρχές Ο πρώην υπουργός στην κατακλείδα της τοποθέτησης 7 σημείων, βάζει στο κάδρο όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, βάλλοντας ουσιαστικά την πρώτη τορπίλη προς τους δυο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Τη στρατηγική υπεράσπισης, συνθέτουν και ενστάσεις αναφορικά με την αδυναμία μελέτης της πολυσέλιδης δικογραφίας, τουλάχιστον 10.000, τον θεατρικό τρόπο σύλληψης του που εγείρει θέμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και στο ζήτημα της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας που φέρεται να έχει διαπράξει.


Με την ανακοίνωση πάντως, ίσως και ως κίνηση τακτικής, δεν δίνεται το πρίσμα της πλευράς Τσοχατζόπουλου για όλα τα κρίσιμα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας. Δεν εξηγείται δηλαδή η απόκτηση ακινήτων λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων. Επιπλέον δεν απαντάται πως την ίδια περίοδο διακινήθηκαν χρηματικά ποσά μέσω ενταλμάτων πληρωμής από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε διαφορετικές υπεράκτιες εταιρείες, αλλά και μετά την υπογραφή της συμφωνίας, κατέληξαν τελικά στην Ελλάδα;

Γιατί έστω και σε πρώτο χρόνο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δεν κάνει καμία αναφορά στις υπεράκτιες εταιρείες στις οποίες φέρεται να ήταν ο ιδιοκτήτης; Είναι ή όχι; Πώς εξηγεί την εμπλοκή ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του στις συγκεκριμένες off shore; Τι επιδιώκει μέσα από το αίτημα για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-2000 αφού όλα έγιναν νόμιμα; Αφού αρνείται τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας γιατί στην ανακοίνωση αναφέρεται δις και ρητώς στην παραγραφή του; Επιπλέον γιατί δεν γίνεται αντιπαραβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες του Άκη με τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζεται να απέκτησε μέσω των off shore στη χρυσή δεκαετία;

Μένει να αποδειχθεί εάν τη Δευτέρα του Πάσχα θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες και κάθεται η σκόνη που προκάλεσαν οι πρώτες αποκαλύψεις για το δίκτυο του πρώην υπουργού, τόσο γίνεται πιο φανερό ότι και σε αυτό το σκάνδαλο πρωταγωνίστρια είναι μια υπεράκτια εταιρεία, την οποία είχαμε συναντήσει σε δύο ακόμη υποθέσεις. Στην SIEMENS και στο Βατοπαίδι. Μιλάμε για την Τορκάσο, η οποία είναι η άκρη του νήματος τριών σκανδάλων.

Την ίδια ώρα στο φως έρχονται ιδιόχειρα σημειώματα Γερμανών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί, με εντολές για μίζα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό Άμυνας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το google και η Μ. Εβδομάδα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το google και η Μ. Εβδομάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ