2012-04-16 07:33:51
Φωτογραφία για Σταμάτησαν οι μάχες στην Καμπούλ
Μετά από μάχες που διήρκεσαν περίπου 18 ώρες, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι στρατιώτες της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης κατάφεραν να καταβάλλουν και τον τελευταίο θύλακα αντίστασης. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πριν από λίγο ότι οι μάχες με τους αντάρτες στην Καμπούλ τελείωσαν, 18 ώρες μετά την έναρξη των συντονισμένων επιθέσεων που εξαπολύθηκαν εναντίον πρεσβειών, του αρχηγείου του NATO και της βουλής, τις οποίες ακολούθησαν σφοδρές μάχες.

Νωρίτερα οι δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας να εξαπολύουν έφοδο εναντίον μαχητών των Ταλιμπάν οι οποίοι προέβησαν σε τρεις επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν χθες και έχουν οχυρωθεί σε ένα κτίριο στην διπλωματική συνοικία, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Συνολικά χθες μαχητές εξαπέλυσαν έξι συντονισμένες επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων επιθέσεων αυτοκτονίας, κατά την έναρξη της «εαρινής εκστρατείας» τους. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό από το υπουργείο Εσωτερικών, 19 αντάρτες σκοτώθηκαν, 14 αστυνομικοί και εννιά πολίτες τραυματίστηκαν. Χθες, πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο αστυνομικούς νεκρούς. Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ς εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σεντίκ Σεντίκι, είχε δηλώσει ότι οι μάχες στην Καμπούλ «τέλειωσαν».
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ