2014-01-04 11:27:06
Φωτογραφία για Αποσύρθηκε ο κινητός μαστογράφος της Περιφέρειας Κρήτης
Από το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου ο κινητός μαστογράφος της Περιφέρειας Κρήτης από τον οποίο έχουν εξεταστεί χιλιάδες γυναίκες είναι στην απόσυρση! Αλλά για καλό σκοπό! Το τεράστιο φορτηγό που είχε διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλο το νησί και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής αποσύρεται για να αγοραστεί ένα νέο σύγχρονο αυτοκίνητο, μικρότερο, πιο οικονομικό και ταυτόχρονα θα εφοδιαστεί με σύγχρονο ψηφιοποιητή που καταλαμβάνει μικρότερο χώρο.

«Έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος του μαστογράφου και έπρεπε να πάρουμε την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό του. Είναι μια απόσυρση για...καλό, όπως λέτε» τονίζει ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης κ.Πιτσούλης που έχει την ευθύνη εξαρχής για την μονάδα αυτή.

«Ο μαστογράφος μας που έχει προσφέρει πολλά πρέπει να ανανενωθεί. Το φορτηγό αυτό όταν το πήρε τότε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ‘φιλοξένησε’ και μετακίνησε τον μαστογράφο παντού στην Κρήτη. Σήμερα όμως το κόστος συντήρησης και μετακίνησης λόγω καύσιμων είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να ανανεωθεί» ανέφερε ο κ.Πιτσούλης και τόνισε ότι έχουν ληφθεί οι αποφάσεις από την αρμόδια οικονομική επιτροπή για την χρηματοδότηση του νέου μαστογράφου (στην πραγματικότητα είναι το φορτηγό με το νέο ψηφιοποιητή) θα έχει ένα κόστος της τάξης των 70.000 ευρώ.


«Ήδη έχουμε βγάλει τη διακήρυξη του διαγωνισμού για να πάρουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε το αυτοκίνητο και να έχουμε το νέο μαστογράφο σύντομα σε λειτουργία» τόνισε ο πρόεδρος.

Θυμίζουμε ότι το 2012 με κεντρικό σύνθημα «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ» ξεκίνησε την επαναλειτουργία της σε νέα βάση η κινητή μονάδα μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης, όπου χωρίς χρέωση οι γυναίκες άνω των 40 ετών μπορούν να κάνουν εξέταση μαστογραφίας.

Η επιστημονική ομάδα που απαρτίζει τη μονάδα του μαστογράφου είναι ακριβώς η ίδια που την λειτούργησε για πρώτη φορά επί νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποτελείται από τους γιατρούς: Γιώργο Πιτσούλη, Σοφία Σταγγουράκη, Κάβαλο Τζεραλντίνα, και Ευαγγελία Σφακιανάκη.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ