2014-01-06 23:37:06
Φωτογραφία για Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Λευκάδας [video]
Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν τα Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ.Θεόφιλου την τελετή που παρακολούθησε πλήθος κόσμου ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία από την Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας κατα μήκος της κεντρικής αγοράς με κατάληξη στο λιμάνι όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Βερύκιος, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής, ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφώντας Βεργίνης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σ.Σκιαδαρέσης .

Ενώ αναμενόταν η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων και παράλληλα οι ντόπιοι σύμφωνα με το τοπικό έθιμο βουτούσαν τα πορτοκάλια τους, ο Μητροπολίτης σκέφτηκε να ρίξει τον ασημένιο σταυρό με αποτέλεσμα να κολλήσει στον πυθμένα της θάλασσας και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν τα έντεκα παιδιά που είχαν βουτήξει ο σταυρός προς στιγμήν είχε χαθεί. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελετή ο Μητροπολίτης έριξε τον ξύλινο σταυρό τον οποίο έπιασε ο Στάθης Μπόρχας από την Βόνιτσα.

lefkasnews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ