2012-04-16 11:32:42
Φωτογραφία για Η Τεχεράνη δεν αποκλείει συνομιλίες για εμπλουτισμού του ουρανίου
Το Ιράν είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί το επίπεδο εμπλουτισμού του ουρανίου του, δήλωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Τεχεράνη θα διατηρήσει τα δικαιώματά της στον τομέα αυτό.

Οι μεγάλες δυνάμεις, με τις οποίες η Τεχεράνη ανανέωσε τον διάλογο στη διάσκεψη του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, "πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν πλέον να αγνοούν ότι το Ιράν έχει τη δυνατότητα του εμπλουτισμού (ουρανίου) και δεν θα εγκαταλείψει αυτό το δικαίωμα του", τόνισε ο Σαλεχί σε συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Jam-e-Jam το οποίο απευθύνεται στους ιρανούς του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα..."Όμως ανάμεσα στο φυσικό ουράνιο και στον εμπλουτισμό κατά 100% υπάρχει μεγάλη διαφορά, που αφήνει περιθώρια συζητήσεων", επισήμανε.

Ο Σαλεχί δεν μίλησε για πιθανές παραχωρήσεις της Τεχεράνης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο είναι "πρόωρο" και θα συζητηθεί στη συνάντησης της Βαγδάτης, στις 23 Μαΐου.

Τέλος, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο κλίμα που επικρατεί στις συνομιλίες του Ιράν με την ομάδα 5+1 θα επιτρέψει την εξεύρεση μιας λύσης που "θα σέβεται τα δικαιώματα του Ιράν και θα καθησυχάζει την διεθνή κοινότητα".

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=190483
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εύκολα στον τελικό η Τσέλσι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εύκολα στον τελικό η Τσέλσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ