2012-04-16 11:32:22
Φωτογραφία για Εύκολα στον τελικό η Τσέλσι
Με τέσσερα πανέμορφα γκολ και ένα που δεν μπήκε ποτέ, η Τσέλσι η νίκησε με 5-1 την Τότεναμ στο "Γουέμπλεϊ" και θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup 

Η Τσέλσι νίκησε με 5-1 την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι του ημιτελικού στο "Γουέμπλεϊ" και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο την Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup στις 5 Μαΐου.

Ο ημιτελικός πάντως στιγματίστηκε από το δεύτερο γκολ των "μπλε", καθώς ο Μάτα χρίστηκε σκόρερ χωρίς να σκοράρει, αφού η μπάλα σε καμία περίπτωση δεν πέρασε την γραμμή, με διαιτητή και βοηθό να κάνουν μεγάλο λάθος.

Η Τότεναμ σίγουρα αδικήθηκε, μείωσε εν συνεχεία με τον Μπέιλ, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα-αποκλεισμό, από την Τσέλσι, η οποία πάντως πέτυχε 4 πανέρμορφα γκολ με τους Ντρογκμπά, Ραμίρες,Λάμπαρντ και Μαλουντά, περνώντας στον τελικό για 4η φορά τα τελευταία 6 χρόνια.

Η εξέλιξη του ματς


Η πρώτη καλή στιγμή στον ημιτελικό ήταν για την Τσέλσι, αν και δεν υπήρχε τελική προσπάθεια, καθώς στο 27' από την εξαιρετική πάσα του Καλού ο Μάτα βγήκε μόνος με τον Κουντιτσίνι, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Ιταλός πορτιέρο πρόλαβε και μπλόκαρε.

Στο 36', στην πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ έκανε κοντινή κεφαλιά και ο Τέρι έσωσε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 40' η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τσεχ, έπειτα από σέντρα του Ολλανδού, με την μπάλα να περνά από όλους.

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ 43' με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Από την μακρινή μπαλιά του Λάμπαρντ ο Ιβοριανός κοντρόλαρε με πλάτη το τέρμα και πίσω του Κινγκ, έκανε εξαιρετικό γύρισμα και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουντιτσίνι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ στο 48' απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μάτα, κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ της Τσέλσι, το οποίο όμως δεν μπήκε ποτέ!

Μετά την εκτέλεση κόρνερ και το κοντινό πλασέ του Μάτα, ο Μπενουά Ασού-Εκοτό, έστω και πεσμένος στο έδαφος, έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο βοηθός διαιτητή, αν δεν είχε οπτική επαφή, έδειξε σέντρα, η μπάλα όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει περάσει την γραμμή και κακώς η Τσέλσι προηγήθηκε με 2-0.

Η Τότεναμ κατάφερε να αντιδράσει και να μειώσει σε 1-2 στο 56', με τον Γκάρεθ Μπέιλ να σκοράρει με πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από την πάσα του Σκοτ Πάρκερ που έβγαλε τετ-α-τετ τον Αμπεμπαγιόρ με τον Τσεχ, αυτός ανέτρεψε τον Τονγκολέζο, αλλά η μπάλα πήρε στον Μπέιλ που σκόραρε.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 77' με τον Ραμίρες να κάνει το 3-1 για τη Τσέλσι με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μάτα.

Το 1-4 έκανε ο Φρανκ Λάμπαρντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81', ενώ ξανά με όμορφη πάσα στο 94' ο Μάτα τροφοδότησε τον Μαλουντά και ο Γάλλος διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Κουντιτσίνι, Κάιλ Γουόκερ, Κινγκ, Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Σκοτ Πάρκερ (94' Σάντρο), Μόντριτς, Λένον, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (75' Ντεφόου), Αντεμπαγιόρ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Τέρι, Νταβίντ Λουΐζ (59' Γκάρι Κέιχιλ), Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες (83' Μαλουντά), Μάτα, Καλού, Ντρογκμπά (85' Τόρες).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Μ. Σάββατο

Λίβερπουλ - Έβερτον 2-1 (62' Λουΐς Σουάρες, 87' Κάρολ / 24' Γέλαβιτς)

Κυριακή του Πάσχα

Τότεναμ - Τσέλσι 1-5 (56' Μπέιλ / 43' Ντρογκμπά, 50' Μάτα, 77' Ραμίρες, 81' Λάμπαρντ, 94' Μαλουντά)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ