2014-01-07 22:59:06
Φωτογραφία για Έμειναν στο «ράφι» κουραμπιέδες και μελομακάρονα – Πτώση 30% στα αρτοποιία της Ξάνθης
Στα ράφια των αρτοποιιών της Ξάνθης ξέμειναν οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι βασιλόπιτες και τα εορταστικά γλυκίσματα εν γένει, καθώς παρά την κίνηση που παρατηρήθηκε παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η ζήτηση των καταναλωτών παρέμεινε περιορισμένη.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμπεριάδης κατά την περίοδο των εορτών η κίνηση στα αρτοποιία της περιοχής κατέγραψε πτώση από 20% έως 30% συγκριτικά με πέρσι.

«Δεν έχει λεφτά ο κόσμος. Δεν ψωνίζει κουραμπιέδες και μελομακάρονα ή ψωνίζει λιγότερα. Αν και οι τιμές μας στις βασιλόπιτες ήταν μειωμένες πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να κάνουν τις δικές τους» σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας πως «κατεβάσαμε αρκετά τις τιμές, αλλά το θέμα είναι ότι δεν είχε δουλεία. Φτάσαμε σε ένα σημείο η τιμή που πουλούσαμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα να είναι ίδια με την τιμή στα σουπερ μάρκετ, όπου τα προϊόντα είναι βιομηχανοποιημένα ενώ τα δικά μας χειροποίητα».


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των αρτοποιών κίνηση παρατηρήθηκε τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο «και αυτές τις ημέρες έπαιρναν κυρίως ψωμί, επειδή ακολουθούσαν αργίες. Το θέμα είναι από εκεί και πέρα τι γίνεται».

Ήδη δυο αρτοποιεία της Ξάνθης βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο, γεγονός που φαίνεται πως αποδίδεται στην αναδουλειά. «Δεν ανακάμπτει η αγορά, όταν δεν υπάρχει χρήμα πώς να ανακάμψει; Όλα από εκεί ξεκινάνε. Όταν εγώ έχω ένα μαγαζί το οποίο με τη σημερινή κατάσταση δεν βγαίνω θα προσλάβω και άλλο προσωπικό ή θα διώξω και άλλους υπαλλήλους και θα δουλεύω μόνος μου;».

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αιδώς Αργείοι κακ΄ ελέγχεα…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αιδώς Αργείοι κακ΄ ελέγχεα…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ