2012-04-16 13:27:05
Φωτογραφία για Το νέο αίμα της Εθνικής είναι εδώ!
Το Προολυμπιακό Τουρνουά πλησιάζει σιγά – σιγά και η Εθνική Ανδρών αν και δεν κάνει προπονήσεις (ως ομάδα), προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο Μπορεί λοιπόν ο Δημήτρης Διαμαντίδης να μην έχει σκοπό να ξαναγυρίσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο Ηλίας Ζούρος όμως έχει πολλές επιλογές. Εξάλλου σε σχέση με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που μας πέρασε, αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, καθώς η πορεία του Ολυμπιακού (κυρίως), αλλά και του Παναθηναϊκού δίνει εμπειρία και δυναμική.

Το μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει δώσει φέτος μεγάλη βαρύτητα στους «νεαρούς» Έλληνες παίκτες και αυτοί έχουν ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα λοιπόν από τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, οι Παπανικολάου, Μάντζαρης και Σλούκας δείχνουν να είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και γιατί όχι, να πρωταγωνιστήσουν και στην Εθνική ομάδα! Εξάλλου, φέτος έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ομάδα που θα διεκδικήσει την Ευρωλίγκα, αφού έχει προκριθεί στο Final-4.


Εμπειρία και ποιότητα από τον Παναθηναϊκό

Το ίδιο ισχύει και για κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού που ανέκαθεν είχε παίκτες που πρωταγωνιστούσαν στην Εθνική ομάδα. Ο Νικ Καλάθης γίνεται ολοένα και καλύτερος, ενώ και ο Στράτος Περπέρογλου βρίσκεται σιγά – σιγά τον καλό του εαυτό. Οι εμφανίσεις του Κώστα Καϊμακόγλου δίνουν πολλές υποσχέσεις, ενώ στις θέσεις των χηλών υπάρχει και ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος επίσης έχει ανοδική πορεία.

Και οι… ξενιτεμένοι

Πέρα από τους προαναφερθέντες αθλητές, υπάρχουν και οι Έλληνες του εξωτερικού, με τους Γιάννη Μπουρούση, Αντώνη Φώτση και Νίκο Ζήση να είναι έτοιμοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό για μία ακόμη φορά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι τρεις… σωματοφύλακες (όπως ονομάστηκαν στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας) μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ στη διάθεση του Ζούρου υπάρχουν και οι Κώστας Βασιλειάδης και Δημήτρης Μαυροειδής, οι οποίοι έκαναν σπουδαία πορεία με την ομάδα της Μπιλμπάο, όπως και ο Κώστας Κουφός.

Μέσα σε όλα αυτά αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν εξελίξεις και στα θέματα των Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η Εθνική έχει και παρών, αλλά και μέλλον και οι ελπίδες για νέες διακρίσεις μετά την εποχή των Παπαλουκά – Διαμαντίδη, αυξάνονται συνεχώς..
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχει σχέδιο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έχει σχέδιο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ