2014-01-09 14:44:09
Φωτογραφία για Η Siemens … «έκαψε» τον αξονικό τομογράφο του Ναυτικού Νοσοκομείο Αθηνών
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ο Αξονικός Τομογράφος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το ένα και μοναδικό ιατρικό μηχάνημα που διαθέτει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα παρουσίασε... βλάβη την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας «αρρυθμίες» στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το ανταλλακτικό που απαιτείται για την επαναλειτουργία του είναι αδύνατον να εξασφαλιστεί άμεσα καθώς ο αξονικός τομογράφος είχε αγοραστεί από την εταιρεία «Siemens».

Εξαιτίας του οικονομικού σκανδάλου με αφορμή τις προμήθειες από το Ελληνικό Δημόσιο με βασικό προμηθευτή την συγκεκριμένη εταιρεία , είναι αδύνατη η αγορά νέων ανταλλακτικών -οι διαδικασίες απόκτησης οποιοδήποτε υλικού γίνεται μέσω χρονοβόρων διαδικασιών- προκειμένου και πάλι ο αξονικός τομογράφος να τεθεί σε λειτουργία, βάζοντας τέλος στον «γολγοθά» που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς και οισυνοδοί αυτών.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά το «μπλακ άουτ» του αξονικού τομογράφου, τόσο τα επείγοντα όσο και τα τακτικά περιστατικά που απαιτούν εξέταση από αξονικό τομογράφο να μεταφέρονται καθημερινά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (Γ.Ν.Α).

Στα μελανά σημεία της λειτουργίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, έρχεται να προστεθεί και το Αιμοδυναμικό Τμήμα το οποίο υπολειτουργεί, καθώς και στον συγκεκριμένο τομέα του Νοσηλευτικού ιδρύματος, σύμφωνα με πληροφορίες τουπαρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού.
patratora.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ