2014-01-10 17:37:46
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΔ: Η «συνιστώσα της τρομοκρατίας» εντός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται

Παράταση παίρνει το θέμα Τατσόπουλου, καθώς στη συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, έγινε περιγραφή του πλαισίου μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο βουλευτής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της Ν.Δ. τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε: 

- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. 

- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της Κ.Ο, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε. 


- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η Κ.Ο. θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του. 

- Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος. 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε δημοσιογράφους και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν διαγράφουμε κανέναν, ούτε διώχνουμε κανέναν, ούτε κρατάμε κανέναν με το ζόρι».

Ανοικτό, πάντως, είναι και το θέμα κατ' ιδίαν συνάντησης Τσίπρα-Τατσόπουλου.

ΝΔ: Η «συνιστώσα της τρομοκρατίας» εντός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται

Νέα σκληρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «αποκαλύπτεται η ''συνιστώσα της τρομοκρατίας''» εντός του κόμματος και καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως 'πολιτικές πράξεις' τις δολοφονίες της 17Ν».

«Η ''συνιστώσα της τρομοκρατίας'' εντός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται. Στελέχη του από το πρωί επιχειρούν να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά τους ως ''πολιτικές πράξεις''» αναφέρει η ΝΔ και παραθέτει τα εξής:

«Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας δηλώνει ότι οι εγκληματίες-τρομοκράτες 'δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου' και ότι η δράση τους ήταν ''πολιτική''. Ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναγνωρίζει ''πολιτικό υπόβαθρο'' στους εγκληματίες της 17Ν. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο- Μπελαντή και Μπαρζέφσκι) εξαιρετικούς, αναφέροντας: ''είναι πολύ φίλοι μου, είμαστε δεμένοι μέσα σε κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς δημόσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι αγωνιστές για τα προβλήματα του λαού και της Δημοκρατίας''».

Η Ν.Δ. τονίζει ότι «σήμερα ο κ. Τσίπρας οφείλει εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές» και «οφείλει άμεσα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως ''πολιτικές πράξεις'' τις δολοφονίες της 17Ν. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί τους».

«Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη 'συνιστώσα της τρομοκρατίας'. Άμεσα. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί της είναι προσωπική του επιλογή. Και κάθε μέρα θα τον ρωτάμε, αποκαλύπτοντας τους συνεργάτες του. Μέχρι να τοποθετηθεί επισήμως και εμπράκτως» καταλήγει.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σκληρό τόνο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «θλιβερή και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία εμφυλιοπολεμική λογική».

«Το νέο επικοινωνιακό τρομοσήριαλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Σαμαρά, εμείς δεν θα το παρακολουθήσουμε, ας το απολαύσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του. Ο ελληνικός λαός, δυστυχώς, για τον πρωθυπουργό έχει στραμμένη την προσοχή του στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει. Ό,τι και να κάνει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» υπογραμμίζει.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ