2012-04-16 22:11:03
Φωτογραφία για O Γιώργος Παπακωνσταντίνου θέλει πολύ να παίξει στην διαφήμιση του Λουμίδη
 Γράφει ο Πάνος Κοκκίνης

Η σχέση του Έλληνα με το καφεδάκι του είναι ιερή. Κάτι που συνειδητοποίησα βλέποντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών να δηλώνει στην Πόπη Τσαπανίδου «Έχω υποστεί τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στον κόσμο να ..... βγω έξω να πιω έναν καφέ με τη γυναίκα μου». Εκτός και αν τα κίνητρά του είναι πιο «σκοτεινά». Και βαρύ γλυκά.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν μπορεί να κλείσει μάτι. Και αυτό γιατί στο βάθος του μυαλού του έχει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που μοιάζει έτοιμος να του «φάει» την θέση στο διαφημιστικό σποτ του παπαγάλου Λουμίδη.

Γιατί, μεταξύ μας, ένα τέτοιο κάστινγκ θα ήταν ιδανικό για όλους (εκτός του Σπύρου Παπαδόπουλου, που θα χάσει το μεροκάματο).

Σκεφτείτε λίγο την αντίστοιχη σκηνή. Ο Γιώργος Παπακωσταντίνου διαβάζει μια οικονομική εφημερίδα. Με το που βλέπει τον Κώστα Βουτσά να μπαίνει στο καφέ, του λέει «Στα κόκκινα η οικονομία». Ένα θέμα για το οποίο κάτι παραπάνω ξέρει ο Γιώργος, προσδίδοντας έξτρα κύρος στην διαφήμιση.


Ο αγαπημένος Βουτσάς απαντά «Στα μαύρα εσύ» , παραγγέλνει στον Θέμη ένα καφέ και τον προτρέπει να γελάσει.

Στην συνέχεια ο Παπακωνσταντίνου, αγέλαστος και σοβαρός (το default ύφος του δηλαδή) του λέει «Τι να γελάσω; Πως να γελάσω;». Σκεπτόμενος προφανώς πως θα λύσει τα προβλήματα της χώρας. Και συγκεκριμένα των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής στην οποία κατεβαίνει ως υποψήφιος.

(Οι οποίοι ψηφοφόροι, μια που το αναφέραμε, καλό θα ήταν να μην το διακόπτουν με τα προβλήματά τους αν τον δουν να πίνει καφέ. Υπάρχει η σωστή ώρα για όλα, δεν είμαστε βάρβαροι). 

Αλλά ο Βουτσάς, σύμβολο ελληνικής αισιοδοξίας, τον προτρέπει να χαμογελάσει. Εξηγώντας του πως «Το γέλιο και ο Έλληνας πάνε μαζί. Εδώ περάσαμε άλλα και άλλα. Μην το φοβάσαι τον Έλληνα. Είναι από καλό χαρμάνι και με ιστορία».

Με τον τρόπο αυτό ο Παπακωνσταντίνου κλείνει με μια κίνηση ματ τα στόματα όσων κακεντρεχών αμφισβητούσαν την ελληνικότητα των συνηθειών του.

Βγάζει «χαρτζηλίκι» για να χρηματοδοτήσει την πολιτική του εκστρατεία.

Και αλλάζει το πολιτικό του προφίλ συνδέοντας στο συλλογικό υποσυνείδητο το όνομά του με αυτό του Ελληνάρα Κώστα Βουτσά που δεν υπάρχει άνθρωπος που να τον βλέπει και να μην χαμογελά.

Στο τέλος της ημέρας ίσως όλα αυτά να είναι απλά σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Εκτός και αν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι τόσο γάτοι που «φύτεψαν» την συγκεκριμένη δήλωση επίτηδες.

Κάτι που θα φανεί στις επόμενες μέρες.

Αν δηλαδή δούμε προσεχώς τον πρώην υπουργό να παίζει τάβλι με τους ψηφοφόρους ή να τρώει οικογενειακώς σουβλάκια στον Καράμπαμπα, οι υποψίες μας θα επιβεβαιωθούν. Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ