2014-01-16 09:28:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Έμποροι και κάτοικοι της οδού Γούναρη σκέφτονται να μαζέψουν υπογραφές για να ξαναγυρίσει η Καρναβαλική παρέλαση στην παλιά της αγαπημένη διαδρομή
Πέρυσι είχε ακουστεί ευρέως και συζητηθεί ότι οι παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού του τελευταίου σαββατοκύριακου της αποκριάς ενδεχομένως να επέστρεφαν στην παλιά γνώριμη διαδρομή της Δημητρίου Γούναρη με εκκίνηση την πλατεία Ομονοίας.

Τελικά δεν επιτεύχθηκε για διαφόρους λόγους (ασφαλείας) όπως ήταν η ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και για να μην κοπεί η πόλη στα δύο. Άλλοι πάλι υποστήριξαν ότι η άρνηση των υπευθύνων της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Πατρινό Καρναβάλι να υιοθετήσουν την πρόταση επιστροφής στην παλιά, κλασική διαδρομή των παρελάσεων οφειλόταν σε πιέσεις από μαγαζάτορες του κέντρου και δη της Ρήγα Φεραίου!

Φέτος λίγες μέρες πριν την Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, ξαναφουντώνουν οι σχετικές συζητήσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, οι καταστηματάρχες και μόνιμοι κάτοικοι επί της Γούναρη (μέχρι σχεδόν το ύψος της Μαρούδα) σκέφτονται να αναλάβουν δυναμικές πρωτοβουλίες ώστε να πείσουν τους ιθύνοντες του Δήμου Πατρέων να λάβουν την απόφαση της επιστροφής στην παλιά διαδρομή του καρναβαλιού.


Μία πρώτη ενέργεια λέγεται ότι θα είναι η συλλογή υπογραφών που θα καταθέσουν το συντομότερο στον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά. Για να δούμε τι θα γίνει. Πολύς κόσμος πάντως προτιμά την διαδρομή της Γούναρη. Τα τελευταία χρόνια μόνο η παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών που φέτος θα είναι στις 23 Φεβρουαρίου 2014 γίνεται με εκκίνηση την πλατεία Ομονοίας!

Αν επιτευχθεί η αλλαγή της διαδρομής των παρελάσεων και προτιμηθεί και πάλι η Γούναρη, θα είναι και μία σημαντική τόνωση και οικονομική ανάσα στην πιο κεντρική λεωφόρο της Πάτρας!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ