2014-01-16 16:34:51
Φωτογραφία για Εκλογές ΟΤΑ: Στο μέτωπο κατά της 18ης Μαΐου και ο Γιάννης Μπουτάρης...!!!
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνει αντίθετος με την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την 18η Μαΐου, 

αντί της 25ης του αυτού μηνός, όπως σαφώς προσδιορίζει ο Καλλικράτης.

Ο κ. Μπουτάρης, καταλογίζει στην κυβέρνηση «σπουδή και προσπάθεια υποβιβασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών».

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  συντάσσεται πλήρως με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία επικροτούν και η ΔΗΜΑΡ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αλλά και ο αρχιτέκτονας του Καλλικράτη και υπουργός εσωτερικών επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε τα εξής:

«Δεν κατανοώ γιατί τόση σπουδή από πλευράς της κυβέρνησης να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από εκείνη των Ευρωεκλογών, εφόσον στον “Καλλικράτη” αναφέρεται ρητά πως οι δύο εκλογικές κάλπες θα πρέπει να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα.

    Αν τυχόν οι κυβερνητικές εξαγγελίες γίνουν πράξη, φοβάμαι πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα βρεθεί μόνο στα λόγια να ρητορεύει υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην πράξη θα την έχει υποβιβάσει σε άλλο ένα εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών. Χώρια που θα θέσει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία της εκλογικής αναμέτρησης».
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ