2012-04-17 01:30:07
Φωτογραφία για Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας με το Ήλιος
Το πρόγραμμα «Ήλιος» θα φέρει περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα έως και  15 δις. ευρώ εκτιμά ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι θα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, το πρόγραμμα θα στηριχθεί σε κρατικά κεφάλαια μόνο στο πρώτο στάδιο εφαρμογής του, δηλαδή για τα πρώτα 2000 Μεγαβάτ που πρέπει να παραχθούν ως το 2016-2017.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται ακόμη στην «στατιστική εξαγωγή», η οποία προβλέπεται σε διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος κάνει χρήση της δυνατότητας εικονικής εξαγωγής. Η ενέργεια θα καταναλώνεται στην Ελλάδα, αλλά θα υπολογίζεται στον ενεργειακό απολογισμό των χωρών-αγοραστών», εξηγεί ο κ. Παπακωνταντίνου και προσθέτει ότι αυτό συνάδει με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια από ανανεώσιμες πήγες, η οποία προβλέπει τη δημιουργία ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

Η Ελλάδα, όπως λέει ο υπουργός, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Ιταλία και το Λουξεμβούργο, οι οποίες δεν μπορούν να πετύχουν τον φιλόδοξο στόχο της Ε.Ε. για αύξηση της ενέργειας από ανανεώσιμες πήγες στο 20% ως το 2020.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ