2014-01-18 13:54:06
Φωτογραφία για «ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»
H Μπαρτσελόνα στην 3η «στροφή» του TOP 16 νίκησε (72-81) στο ΣΕΦ και οι Βίκτορ Σάδα και Μαρσελίνιο Χουέρτας εξήγησαν στο "gazzetta.gr" πώς η ομάδα τους πήρε τη νίκη επί των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Αναλυτικά Οι δύο γκαρντ των Καταλανών τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει για την ομάδα τους η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού, ο οποίος σύμφωνα με τον Βίκτορ Σάδα «διαθέτει φιλοδοξίες, κουράγιο και πίστη», ενώ λίγο πριν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είχε επισημάνει πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης «είναι μία από τις δυσκολότερες ομάδες της Ευρώπης για να αντιμετωπίσεις».

Επίσης δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στους στόχους της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι – όπως κάθε χρόνο – παραμένουν υψηλοί.

Το γεγονός ότι επικρατήσατε του Ολυμπιακού εκτός έδρας, δίνει επιπλέον σημασία στη νίκη σας;

Μ.Χ: «Πάντα μία νίκη επί των back to back Πρωταθλητών Ευρώπης είναι πολύ σημαντική. Σε αυτή την φάση της διοργάνωσης οι νίκες απέναντι σε μεγάλες ομάδες έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς με αυτές θα παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις του ομίλου. Για εμάς αυτή η νίκη έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».


Β.Σ: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς και θα μας χρειαστεί στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντική για εμάς. Γνωρίζαμε πως μετά την ήττα του με 30 πόντους (81-51) από την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο ο Ολυμπιακός θα προσπαθούσε πάρα πολύ και θα αντιδρούσε, αλλά πήραμε τη νίκη».

Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στη νίκη επί του Ολυμπιακού;

Μ.Χ: «Είναι δύσκολο να αναλύσω το πλάνο του παιχνιδιού μας. Είναι πάρα πολλά αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα στον Σπανούλη. Είναι ο παίκτης που παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες και αποφάσεις του Ολυμπιακού. Στο 90% των επιθέσεων του Ολυμπιακού η μπάλα περνάει από τα χέρια του. Γνωρίζαμε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του. Προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε και μετά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ελέγξαμε τα επιθετικά ριμπάουντ και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης μας».

Β.Σ: «Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος του ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 2 πόντους (σ.σ 34-32). Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, πιστεύω πως κάναμε πολύ καλά την δουλειά μας και φτάσαμε στη νίκη».

Ο Κώστας Παπανικολάου σάς προετοίμασε για την ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε στο ΣΕΦ.

Μ.Χ: «Όλοι μας έχουμε ξαναπαίξει εδώ πολλές φορές. Δεν χρειαζόταν να μας πει πώς είναι να παίζεις στην έδρα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις δυσκολότερες ομάδες της Ευρώπης για να αντιμετωπίσεις. Το κοινό του είναι πολύ θορυβώδες. Όταν ο Ολυμπιακός σκόραρε συνεχόμενα καλάθια, το κοινό ήταν σαν να ήταν μέσα στο παρκέ. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες θα υπήρχαν και ήμασταν έτοιμοι».

Μπορείς να κάνεις κάποια πρόβλεψη για το ποιες ομάδες θα φτάσουν στο Final Four στο Μιλάνο;

Β.Σ: «Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος. Μετά το TOP 16 ακολουθούν τα προημιτελικά, τα οποία και αυτά θα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει πρώτα να δούμε ποιοι θα περάσουν στα προημιτελικά και ποια θα είναι ζευγάρια. Το σίγουρο είναι πως το TOP 16 είναι πολύ ελκυστικό , ενώ και τα προημιτελικά θα είναι συναρπαστικά. Είναι δύσκολο, όμως, να κάνεις προβλέψεις. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, οι οποίες έχουν πιθανότητες να βρεθούν Final Four του Μιλάνου. Είναι πολύ δύσκολο να κάνω κάποια πρόβλεψη. Είμαστε ακόμα στις αρχές του TOP 16».

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να πάει ως το τέλος του δρόμου και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα;

Β.Σ: «Η Μπαρτσελόνα στοχεύει πάντα στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Θέλουμε να νικάμε όλα τα παιχνίδια και δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό. Κάθε χρόνο ανταγωνιζόμαστε με πολλές και πολύ καλές ομάδες και ο Ολυμπιακός είναι μία από αυτές. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια δεν διέθετε το καλύτερο ρόστερ, αλλά είναι μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες, κουράγιο και πίστη. Πιστεύουμε πως τον τελευταίο μήνα βαδίζουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

Μετράτε ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο TOP 16 και η εικόνα που παρουσιάζει η Μπαρτσελόνα είναι σαφώς βελτιωμένη από εκείνη που είχε στις αρχές της σεζόν. Έχετε «δέσει» πλέον ως ομάδα;

Μ.Χ: «Είχαμε πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα και χρειαζόταν να περάσουν μια διαδικασία για να προσαρμοστούν. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ μιας ομάδας, είναι δύσκολο να έρθουν από την αρχή τα καλά αποτελέσματα. Κάναμε υπομονή, δουλεύουμε πολύ και γνωρίζουμε πού μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητες της ομάδας μας. Βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Το επίπεδο είναι υψηλό. Αν παίξουμε την άμυνα που μπορούμε και είμαστε έξυπνοι στην επίθεση, μπορούμε να γίνουμε μία από τις σκληρότερες ομάδες στην Ευρώπη. Φυσικά και οι ήττες στην αρχή της σεζόν δεν μας άρεσαν. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Δεν ανησυχούσαμε, όμως, καθώς ξέραμε πως θα έρθουν και οι νίκες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ