2014-01-19 20:07:22
Φωτογραφία για Διπλό της Καλλονής επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα!
Ο ΠΑΣ ντύθηκε... Άρης, προηγήθηκε στο σκορ όμως η Καλλονή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεοζίνιο κατόρθωσε και πήρε τη νίκη με ανατροπή του σκορ.

Για να το πάμε και λίγο στο μπάσκετ η ομάδα της Καλλονής θυμίζει αρκετά εκείνη των Χιούστον Ρόκετς στο NBA. Παίζει θεαματικά και ότι βγει. Έτσι σε πολλές παιχνίδια οι "σαρδέλες" βλέπουμε είτε να χάνουν ευκαιρίες και στο τέλος να γνωρίζουν την ήττα με βαρύ σκορ, είτε να κάνουν τρελές ανατροπές.

Στο ματς απέναντι στον ΠΑΣ είχαμε ανατροπή με όμορφο ποδόσφαιρο και μεγάλους πρωταγωνιστές. Είτε πέσει, είτε δεν πέσει, η Καλλονή είναι μία ομάδα από αυτές που θέλουμε να βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πλέον η Καλλονή μετά τη νέα της νίκη έφτασε τους 25 βαθμούς και πήρε μία βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Ταυτότητα αγώναΓήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Καιρός: Ασθενής βροχή όλη την ημέρα


Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), , Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Σονγκό (Κοροβέσης 46'), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα (Χαρίσης 53'), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς, Κυβελλίδης (Μπέριος 60'),

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Ζακουανί, Μαρσέλο (Φουρλάνος 81'), Κεϊτά (Φαρία 76'), Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Μανούσος, Περόνε (Καζάκης 84').

Γκολ: Ακόστα (10' σουτ) - Λεοζίνιο (67' σουτ), Περόνε (78').

Κάρτες: Κυβελίδης (κίτρινη 12'), Λίλα (κίτρινη 24'), Ζακουανί (κίτρινη 33'), Κεϊτά (κίτρινη 44'), Ακόστα (κίτρινη 63'), Τσουκαλάς (κίτρινη 70'), Ποντάνι (κίτρινη 74'), Περόνε (κίτρινη 80'), Φαρία (κίτρινη 87').

Η ανασκόπηση του αγώναΤο παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα με τις δυο ομάδες να ψάχνουν κυρίως με σέντρες κάποιο κενό στην αντίπαλη άμυνα. Σε μία σέντρα, λοιπόν, για τον ΠΑΣ από τον Ντάσιο (δεξιά), ο Χογκ αναγκάστηκε να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Ίλιτς, όμως ο Ακόστα από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 10ο λεπτό.

Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες

Η Καλλονή έφτασε κοντά στο 1-1 στο 19ο λεπτό. Ο Μαρσέλο με όμορφο και δυνατό σουτ, μετά από έξυπνη πάσα του Νιαμπούγιου, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν ήταν η σειρά του Περόνε να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία. Μετά από πάσα του Λεοζίνιο ο Αργεντινός βρέθηκε φάτσα με τον Βελλίδη, όμως το πλασέ πήγε πάνω στον Έλληνα κίπερ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και νέα σημαντική ευκαιρία στο 36ο λεπτό. Ο Μαρσέλο με τακουνάκι βρήκε τον Λεοζίνιο στο ύψος του πέναλτι, αυτός έκανε μία, δυο ντρίμπλες, όμως στην τρίτη (αν και μόνος) έχασε το βηματισμό του μπροστά από τον Βελλίδη. Και πάλι οι "σαρδέλες" έφτασαν μία ανάσα από το 1-1 στο 41'. Ο Μαρσέλο έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Βελλίδης με τις άκρες των δαχτύλων του έδιωξε σε κόρνερ.

Επιτέλους γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με την Καλλονή να πιέζει και να χάνει μάλιστα δυο καλές ευκαιρίες με τους Λεοζόνιο (σουτ) και Νιαμπούγιου (κεφαλιά). Η τύχη χαμογέλασε στις "σαρδέλες" στο 67' όταν και έφερε το ματς στα ίσα. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Βελλίδης έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του.

Επτά λεπτά αργότερα η Καλλονή έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή. Ο Λεοζίνιο έσκαψε τη μπάλα στον Περόνε, αυτός με το κεφάλι έστρωσε στον Μαρσέλο που δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ολική ανατροπή!Ο ΠΑΣ ήταν εξαφανισμένος και η Καλλονή έκανε ότι ήθελε με αποτέλεσμα να πετύχει και δεύτερο στο 78ο λεπτό. Ο Λεοζίνιο με ατομική ενέργεια πήρε τη μπάλα από τον Ακόστα και έβγαλε πάσα στον Μανούσο. Αυτός παρακινδυνευμένα έκανε τις ντρίμπλες (θα μπορούσε να δώσει σε 2 ελεύθερους παίκτες μόνους με την εστία), όμως πάτησε την κατάλληλη στιγμή στον Περόνε που με σουτ έκανε το 1-2!

Ο MVP της αναμέτρησηςΠοιον να πρωτοδιαλέξεις; Λεοζίνιο; Μαγικές στιγμές, μεγάλο γκολ. Τον Μαρσέλο; Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Τον "νέο" Νιαμπούγιου; Εκπληκτικές μπαλιές στον κενό χώρο. Κρατάμε ωστόσο τον Λεοζίνιο.

Η απογοήτευσηΟ Σάκης Τσιώλης μοιάζει σαν ξένο σώμα από τον ΠΑΣ. Δεν έχει κατορθώσει να βάλει τη σφραγίδα του με αποτέλεσμα η ομάδα των Ιωαννίνων να πλησιάζει προς τις τελευταίες θέσεις. Δύσκολη η θέση του Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ