2012-04-17 12:14:37
Φωτογραφία για Ο Ζακ Σιράκ θα ψηφίσει... Ολάντ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ ετοιμάζεται να αποσκιρτήσει από το στρατόπεδο της δεξιάς και να ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ την επόμενη Κυριακή κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien, που επικαλείται πρόσωπο του περιβάλλοντός του Συγκεκριμένα, ο ιστορικός Ζαν-Λικ Μπαρέ, ο οποίος βοήθησε τον πρώην πρόεδρο στη συγγραφή των απομνημονευμάτων του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι "ο Ζαν Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Ολάντ".

"Τον επισκέπτομαι συχνά, γευματίζουμε ή δειπνούμε μαζί. Έπειτα από συζητήσεις τεσσάρων ετών, θεωρώ ότι είμαι ένας από εκείνους που γνωρίζουν σε βάθος τη σκέψη του", είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια του Ζακ Σιράκ είναι διχασμένη καθώς πλησιάζει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με τον Ζαν-Λικ Μπαρέ, η κόρη του Κλοντ Σιράκ και ο γαμπρός του Φρεντερίκ Σαλάτ-Μπαρού κλίνουν επίσης προς τον Ολάντ.


Μόνον η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, είναι οπαδός του Νικολά Σαρκοζί και έχει εκδηλώσει δημόσια την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του.

Ο Ζαν Σιράκ, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας, είχε δηλώσει το 2011 ότι θα ψηφίσει Ολάντ πριν ανασκευάσει τη δήλωση αυτή λέγοντας ότι αστειευόταν.

Αυτή η δήλωση δεν ήταν καθόλου αστεϊσμός, λέει σήμερα ο Ζαν-Λικ Μπαρέ. Οι δύο άνδρες "συμμερίζονται την ίδια αφοσίωση στις δημοκρατικές αξίες και την άρνηση κάθε μορφής εξτρεμισμού και διακρίσεων", λέει προσθέτοντας ότι και ο ίδιος θα ψηφίσει τον Φρανσουά Ολάντ.

Αποχωρώντας από το Μέγαρο των Ηλυσίων το 2007, ο Ζακ Σιράκ δεσμεύθηκε ότι δεν θα κάνει πολιτικές δηλώσεις. Η περυσινή του δήλωση ήταν η μόνη εξαίρεση μέχρι στιγμής. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ