2014-01-24 17:22:11
Φωτογραφία για Χειμώνας προ των πυλών - Δείτε αναλυτικά που θα χιονίσει
Κακοκαιρία θα έχουμε το Σαββατοκύριακο με βροχές καταιγίδες χιόνια στα ορεινά ενώ στην βοριεοδυτική και βόρεια Ελλάδα θα πέσουν πρόσκαιρα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιάδες ισχυροί και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε όλη την χώρα και κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Η κακοκαιρία θα περιοριστεί την Δευτέρα στα ανατολικά και νότια και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά μέσα στην Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 25/1/2014:

Kακοκαιρία με βροχές και ισχυρές καταιγίδες πρώτα από τα δυτικά και συγκεριμένα από τα νησιά του Ιονίου-Ήπειρο-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο(Χιονοπτώσεις πάνω από τα 1000-1100 μέτρα στην Ήπειρο και πάνω από τα 1100-1300 μέτρα στην υπόλοιπη χώρα). Γρήγορα μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία-Θράκη-Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο ενώ μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα όλης της χώρας ενώ στην δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο(500-600 μέτρα,όπως η Φλώρινα) μέχρι το απόγευμα-βράδυ. Χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια σύνορα μας μέχρι και τον βόρειο Έβρο τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Πυκνές χιονοπτώσεις και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πάνω από τα 1200-1300 μέτρα αρχικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές.

Κυριακή 26/1/2013:

Βελτίωση του καιρού από τα βοριεοδυτικά(Ιόνιο-Ήπειρος-δυτική Μακεδονία-δυτική Στερεά) με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις συνοδεία ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που ίσως να φτάσουν τοπικά και τα 8-9 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι μουντός με νεφώσεις που θα δίνουν βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Πιο συγκεκριμένα από το ύψος την κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα έχουμε συννεφιά τις πρώτες πρωινές ώρες(νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή) με βροχή η χιονόνερο στα θαλάσσια παραθάλασσια τμήματα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα πεδινά τμήματα των βόρειων συνόρων μας δηλαδή στην βορεια πλευρά της Μακεδονίας και της Θράκης (Έβρος) . Στις νότιες περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας θα έχουμε χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις ακόμα και πάνω από τα 100-200 μέτρα όπως και στην Χαλκιδική(200-300μέτρα).

Πηγή: weather-in-greece
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ