2014-01-24 21:58:09
Φωτογραφία για Ιταλία: Νέο σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος
Νέο σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος ξέσπασε σήμερα στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, κλήση σε απολογία εστάλη σε 24 περιφερειακούς συμβούλους και στον κεντροδεξιό πρόεδρο της περιφέρειας Τζάνι Κιόντι.

Ιταλία: Νέο σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος

Η έρευνα αφορά την διαχείριση κονδυλίων για την κάλυψη αποστολών εκτός έδρας των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Η υπόθεση αφορά την πληρωμή αεροπορικών ταξιδιών που έκαναν συγγενείς πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε «μπίζνες κλας», καθώς και την πληρωμή δωματίων σε πολυτελή ξενοδοχεία, όταν στην πραγματικότητα μόνον ένα πρόσωπο ήταν δικαιούχος της κάλυψης του κόστους του ταξιδιού.

Ένας πρώην περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Λουίτζι Ντε Φάνις, φέρεται εξάλλου να αγόρασε με χρήματα του δημοσίου τουλάχιστον μία φιάλη του φημισμένου κρασιού Μπαρόλο, αξίας 95 ευρώ.


Εξάλλου καταγράφηκε η χρήση πιστωτικών καρτών «για έξοδα που δεν σχετίζονται με υποχρεώσεις θεσμικού χαρακτήρα».

Στην περιφέρεια Αμπρούτσο βρίσκεται εξάλλου σε εξέλιξη έρευνα για παράνομη χρήση κονδυλίων από τη δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων, από πολιτικούς που εξελέγησαν στην περιφερειακή συνέλευση.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας, Τζάνι Κιόντι, δήλωσε ότι «ακόμη δεν γνωρίζει» το ακριβές αντικείμενο της έρευνας, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει άμεσα «όλες τις πρέπουσες εξηγήσεις», ενώ υποστήριξε ότι «η υπόθεση δεν πρέπει να παρομοιάζεται με σκάνδαλα που ξέσπασαν σε άλλες ιταλικές περιφέρειες».
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ