2014-01-24 23:02:08
Φωτογραφία για Παράνομη απόρριψη λυμάτων στο δίκτυο της αποχέτευσης
Παράνομη απόρριψη λυμάτων στο δίκτυο της αποχέτευσης. Με αυστηρά πρόστιμα και θα κινηθούν σε βάρος του όλες οι νόμιμες διαδικασίες, απειλεί η ΔΕΥΑΠ, όποιον εντοπιστεί, να προβαίνει σε παράνομη απόρριψη ακατάλληλων και τοξικών λυμάτων και βοθρολυμάτων στο δίκτυο της αποχέτευσης της πόλης, στο οποίο το τελευταίο διάστημα έχει μετρηθεί μεγάλη εισροή πετρελαιοειδών, ενώ χθες το βράδυ οι συγκεντρώσεις αμμωνίες που μετρήθηκαν στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού ήταν υπερδιπλάσιες αυτές που περιέχουν τα αστικά λύματα.

Με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΠ τονίζει:

«Το απόγευμα έως αργά το βράδυ της Πέμπτης 23.01.2014 στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΠ μετρήθηκαν υπερβολικές συγκεντρώσεις αμμωνίας, υπερδιπλάσιες αυτών που περιέχουν συνήθως τα αστικά λύματα.

Το περιστατικό αυτό σε μια περίοδο πολύ ομαλά εξελισσόμενης λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πάτρας προκάλεσε πολύ μεγάλη λειτουργική αναστάτωση. Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μοναδικό ούτε σπάνιο. Μόλις προ ολίγων ημερών υπήρξε σημαντική εισροή πετρελαιοειδών. Είναι προφανές ότι η συνεχής αστυνόμευση και σε κάθε σημείο του αποχετευτικού δικτύου πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων δικτύου, είναι ανέφικτη.


Η παράνομη απόρριψη ακατάλληλων και τοξικών λυμάτων και βοθρολυμάτων στο δίκτυο της αποχέτευσης εκτός από παράνομη πράξη συνιστά πράξη υπονόμευσης των προσπαθειών μας για τη βέλτιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής.

Κάνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να σταματήσουν παράνομες απορρίψεις στο δίκτυο της αποχέτευσης. Στο βαθμό που υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα λυμάτων προς διάθεση η ΔΕΥΑΠ θα συνεργαστεί με τον ενδιαφερόμενο προκειμένου να ευρεθεί ή νόμιμη και ασφαλής λύση διάθεσης.

Η ΔΕΥΑΠ θα προβεί σε έκτακτους ελέγχους προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία παράνομης απόρριψης λυμμάτων.

Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν υπαίτιοι παράνομης διάθεσης λυμάτων θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται και θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.»
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ