2014-01-26 13:58:02
Φωτογραφία για Έρχονται περισσότερες μέρες σχολείου για τους μαθητές
Σε αυτή τη λογική κατευθύνονται οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας καθώς:"Ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο"αναφέρει συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας. Επιπρόσθετα αναφέρει πως:

"Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150."Για τις πανελλαδικές εξετάσεις λέει ότι "οι αλλαγές συνολικά εφαρμόζονται από τη φετινή Α' Λυκείου", ενώ για τα σχολικά εγχειρίδια και τις πιθανές αλλαγές δηλώνει:

"η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας".

Μακάρι όλες αυτές οι αλλαγές να οδηγήσουν κάποια στιγμή σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και όχι βεβιασμένες κινήσεις εντυπώσεων!
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ