2012-04-17 15:09:03
Φωτογραφία για ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων
Συνολικά κεφάλαια 1,625 δισ. ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ την Τρίτη από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.

Το επιτόκιο σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,05% σε 4,20% σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 20 Μαρτίου.

Ο δείκτης κάλυψης της προσφοράς διαμορφώθηκε σε 2,46 φορές από 2,69. Το δημοπρατούμενο ποσό ήταν 1,25 δισ. ευρώ και πέραν αυτού έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ.

Bάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Έτσι, ο ΟΔΔΗΧ θα αντλήσει συνολικά ποσό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα πάει στην αποπληρωμή εντόκων, ισόποσου ύψους, που λήγει στις 20 του μηνός.

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ