2012-04-17 15:47:05
Φωτογραφία για Την καταδίκη της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό ζητά ο δήμος Μαραθώνα που συγκέντρωσε και υπογραφές κατοίκων
Την καταδίκη της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού ζητάει ο δήμος Μαραθώνα μέσω εγγράφου που συνέταξε και... κατέθεσε η δικηγορικής εταιρεία του συνταγματολόγου Απόστολου Παπακωνσταντίνου.

Η καταγγελία, η οποία συνυπογράφεται από 1.379 κατοίκους του δήμου, αναφέρει πως η θέση αντίκειται σε σειρά κανόνων πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία αφενός του περιβάλλοντος και αφετέρου της δημόσιας υγείας.

Στο έγγραφο του δήμου Μαραθώνος έχει φυσικά προστεθεί το πρόσφατο πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που επιβεβαιώνουν με πανηγυρικό τρόπο πως το χώρο διατρέχουν ενεργά ρέματα, η φύση και η σύσταση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο των έργων δεν επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης και οι μελέτες πάνω στις οποίες βασίστηκε η αδειοδότηση είναι ελλιπείς.

Τα δεδομένα αυτά καθιστούν το έργο αντίθετο προς το ενωσιακό δίκαιο και έτσι ο δήμος και υπογράφοντες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκηθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 258 ΣΛΕΕ διαδικασίες για τη διαπίστωση παράβασης του ενωσιακού δικαίου εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη διατύπωση αιτιολογημένης γνώμης επί του θέματος.

Παράλληλα ζητείται η ανάκληση της απόφασης, πάνω στην οποία αποφασίστηκε και η χρηματοδότησή τους για το έργο από το Ταμείο Συνοχής.

anatolikiattikinews.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ