2014-02-01 13:40:03
Φωτογραφία για Δουλειά από το σπίτι: Δες πώς μπορείς να τα καταφέρεις;
Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω part time από το σπίτι καθώς ο εργοδότης μου αντιμετώπιζε δυσκολίες. Όμως μου είναι δύσκολο να νιώσω ότι πραγματικά δουλεύω από το περιβάλλον του σπιτιού μου. Δεν ξέρω πώς να ιεραρχήσω τις δουλειές του σπιτιού, τα παιδιά, και τη δουλειά. Νιώθω ότι έχω πελαγώσει. Είναι φυσιολογικό;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντιδράσετε σε αυτές τις εξελίξεις, είτε να πανικοβληθείτε με την αλλαγή είτε να μάθετε να ανταποκρίνεστε στα καινούργια δεδομένα. Η αλήθεια είναι οτι η εναλλαγή ανάμεσα στο οικογενειακό και το εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι χρήσιμο και αναζωογονητικό για πολύ κόσμο, και η ανάγκη πολλές φορές να εργαστείτε απο το σπίτι κάνει τις ισορροπίες πιο λεπτές και την σωστή διαχείρηση του χρόνου πιο απαιτητική, απο ότι όταν είστε «αναγκαστικά» στο γραφείο.

Καταρχάς ένας καλός τρόπος να ανταποκριθείτε στα καινούργια δεδομένα θα ήταν να είστε χαρούμενη που σας δίνετε η δυνατότητα να συνεχίσετε να δουλεύετε απο το σπίτι και δεν χρειάζεται ενδεχομένως να σπαταλάτε χρόνο στο αυτοκίνητο ή στα μεταφορικά μέσα συγκοινωνίας. Ο χρόνος αυτός που έχετε ήδη γλιτώσει είναι πολύτιμος για την καθημερινότητα σας και καλό θα ήταν να αρχίσετε να σκέφτεστε με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να τον αξιοποιήσετε καταλληλότερα.


Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν να χωρίζατε την ημέρα σε «ζώνες- περιόδους», και να επιλέγατε ποιες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις ταιριάζουν καλύτερα με την καθεμία. Για παράδειγμα την ώρα που τα παιδιά λείπουν στο σχολείο, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με την δουλειά σας είτε με υποχρεώσεις του σπιτιού, μιας και εκείνη την ώρα θα μπορούσατε να συγκεντρωθείτε πιο εύκολα ή θα μπορούσατε να κάνετε ενδεχομένως τις δουλειές του σπιτιού χωρίς καμία διακοπή. Θα σας συμβούλευα αρχικά να δώσετε παραπάνω χρόνο για την κάθε «ζώνη – περίοδο» απο ότι ενδεχομένως θα είχατε στο μυαλό σας, για να μην έχετε το άγχος του χρόνου και να μπορέσετε με την ησυχία σας να αξιολογήσετε πόσην ώρα θα χρειαστείτε για το καθένα, με διαλείματα ενδιάμεσα για ξεκούραση.

Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν να ζητήσετε την γνώμη του σύζυγου σας, ή αλλιώς κάποιας φίλης σας η οποία ενδεχομένως να βρίσκεται σε παρόμοια θέση, γιατί πάντοτε είναι ευκολότερο όταν υπάρχει και μια δεύτερη γνώμη η οποία ενδεχομένως μπορεί να έχει παρόμοιες εμπειρίες είτε όταν κάποιος είναι απλός παρατηρητής και δεν μπερδεύεται απο την συναισθηματική φόρτιση που ενδεχομένως εσείς να αισθάνεστε.

Αν τέλος έχετε προσπαθήσει όλα τα παραπάνω και αισθάνεστε οτι υπάρχει κάτι πιο βαθύ στις δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε και όλη αυτή η αλλαγή σας έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση στην λειτουργικότητα σας και στην καθημερινότητα σας, θα σας πρότεινα να ζητήσετε την γνώμη ενός ειδικού σε θέματα ψυχικής υγείας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ