2014-02-11 18:47:11
Φωτογραφία για ΞΕΤΥΛΙΓΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟ «ΚΟΥΒΑΡΙ» ΤΗΣ ΓΙΑΦΚΑΣ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ
Πρόοδο σημειώνουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο πλαίσιο της υπόθεσης των χθεσινών συλλήψεων τεσσάρων Τούρκων υπήκοων, καθώς ταυτοποιήθηκε το DNA ενός 49χρονου με γενετικό υλικό που είχε βρεθεί σε ιμάντα αντιαρματικής ρουκέτας, σε σημαιάκια με την ένδειξη DHKP-C και σε κινητό τηλέφωνο που είχαν κατασχεθεί σε πλωτό σκάφος στην υπόθεση της Χίου τον Ιούλιο του 2013. Επίσης, DNA του ίδιου ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αντικείμενα κατά την έρευνα σε σπίτι στην οδό Μιαούλη 51, που σχετίζονταν με τη διερεύνηση της υπόθεσης έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν επίσης ένας 25χρονος, ένας 33χρονος και ένας 41χρονος – σε όλες τις περιπτώσεις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής. Σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες.

Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών υλών, προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατίας, της τρομοκρατικής πράξης με προμήθεια εκρηκτικών υλών, της τρομοκρατικής πράξης με διακεκριμένη περίπτωση όπλων, της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες εξετάζονται για δολοφονία στην Τουρκία, ενώ σε βάρος του 49χρονου (τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν) εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης στην Ελλάδα και διεθνές ένταλμα για την έκρηξη στην Τριανδρία
. Επίσης, στην περίπτωση του 41χρονου, οι αστυνομικοί έχουν βάσιμες ενδείξεις και αναμένουν την επιβεβαίωση από την Τουρκία ότι πρόκειται για άτομο που συμμετείχε στη δολοφονία του ιδιοκτήτη του εργοστασίου της Toyota στην Τουρκία το 1996. Την ευθύνη για εκείνη τη δολοφονία είχε αναλάβει η DHKP-C.

Όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η εκτίμηση είναι ότι τα όπλα προορίζονταν για την Τουρκία, αλλά η Υπηρεσία ερευνά τώρα τι ακριβώς ετοίμαζαν, τις διαδρομές που επρόκειτο ενδεχομένως να ακολουθήσουν (γι' αυτό και είχαν χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και τουρκικών πόλεων) καθώς και για τυχόν συνεργούς τους στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στην προέλευση των όπλων και των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στην οδό Γενναδίου 43 στου Γκύζη, οι αρμόδιοι αξιωματικοί λένε πως έχουν κάποια στοιχεία που πιθανόν θα τους οδηγήσουν στην πηγή. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες το είχαν νοικιάσει τον τελευταίο χρόνο ως Σύροι.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ