2023-09-17 10:00:05
Φωτογραφία για Το Ναυάγιο: Οι ζωές τους μπλέχτηκαν σε ένα κουβάρι καρμικών συμπτώσεων





Ζωές που ενώθηκαν στην τραγωδία του ναυαγίου.

Μια αόρατη κλωστή θα δέσει για πάντα τους ανθρώπους που σχετίζονται με το τραγικό γεγονός. Καλά κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, αμαρτίες του παρελθόντος ξεβράζονται στην ακτή με αφορμή το ναυτικό δυστύχημα που γίνεται τομή στις ζωές όλων.

Σχέσεις που δοκιμάζονται, έρωτες που ανθίζουν μέσα από τις στάχτες του «Φοίνικα» και οικογένειες που στροβιλίζονται στη δίνη των απανωτών χτυπημάτων της μοίρας.

Η νέα δραματική σειρά του MEGA «Το Ναυάγιο», με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, έρχεται στη μικρή οθόνη. Μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, με κινηματογράφηση υψηλών αξιώσεων από τον σκηνοθέτη Γιάννη Χαριτίδη και το καθηλωτικό σενάριο του Γιώργου Κόκουβα.


Το ταξίδι ξεκινά και ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες που θα αντικρύσουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής στα παγωμένα νερά της θάλασσας.

Μάκης Παπαδάκης (Δημήτρης Καπουράνης)

Επαναστάτης νέος, αλλά και αρκετά συντηρητικός στις διαπροσωπικές του σχέσεις, ο Μάκης θα βρεθεί κι εκείνος στο πλοίο «Φοίνιξ» και στο ταξίδι δίχως τέλος. Φοιτητής στο Πολυτεχνείο, αναπτύσσει αντιδικτατορική δράση στα ταραγμένα χρόνια της Δικτατορίας. Γνωρίζει εν πλω τη νεαρή φοιτήτρια Λίνα, με την οποία τον χωρίζουν ανομολόγητα οικογενειακά μυστικά.

Λίνα Γιαννακάκη (Αθηνά Ροδίτου)

Η Λίνα είναι η χαρά της ζωής. Σπουδάζει στην Αθήνα αλλά το όνειρό της είναι να γίνει ηθοποιός, μια απόφαση που προκαλεί την έντονη αντίδραση της οικογένειάς της, που έχει άλλα σχέδια για εκείνη. Παίρνει τη μεγάλη απόφαση να μπει στο μοιραίο πλοίο για την Αθήνα με στόχο να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Μαρία Παπαδάκη (Μαρία Ζορμπά)

Η μητέρα του Μάκη, εργατική και δυναμική γυναίκα, αγαπάει τα παιδιά της όσο τίποτα, και στηρίζει τον σύζυγό της στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Θα έρθει σε απόγνωση με την είδηση του ναυαγίου. Κουβαλά στην ψυχή της ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό το οποίο με το ναυάγιο κινδυνεύει να αποκαλυφθεί.

Βλάσσης Παπαδάκης (Γιώργος Μακρής)

Ο πατέρας του Μάκη, καλόκαρδος και αγαθός, παλεύει να διώξει τους δαίμονες του παρελθόντος. Μια λανθασμένη επαγγελματική κίνηση θα τον ρίξει στα δίχτυα ενός τοκογλύφου και θα φέρει την οικογένειά του στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Δημήτρης Γιαννακάκης (Κώστας Ξυκομηνός)

Ο πατέρας της Λίνας. Σκληρός και άτεγκτος επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται την αδυναμία του Βλάσση και τον οδηγεί στην οικονομική καταστροφή. Μοναδικό του μέλημα είναι οι δυο του κόρες, Λίνα και Βάσω, τις οποίες προσέχει σαν τα μάτια του. Η απόφαση της Λίνας να φύγει στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρό της θα φέρει μεγάλες εντάσεις στην οικογένεια του και θα δημιουργήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων.

Πολυξένη Γιαννακάκη (Γιολάντα Μπαλαούρα)

Η μητέρα της Λίνας και σύζυγος του αψύ και σκληρού Δημήτρη. Αγωνιά για την τύχη του παιδιού της μετά το ναυάγιο χωρίς να γνωρίζει πως όσα θα ακολουθήσουν, θα έρθουν να ανατρέψουν τα δεδομένα στη ζωή της οικογένειάς της.

Βάσω Γιαννακάκη (Στέλλα Ψαρουδάκη)

Ήρεμη δύναμη, το κορίτσι του μπαμπά που δεν εγκρίνει την απόφαση της μικρής της αδερφής, Λίνας, να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής. Μια αναπάντεχη προδοσία θα την ωθήσει να κάνει την επανάστασή της και να εγκαταλείψει το όνειρο για οικογένεια και παιδιά που τόσο ήθελε για εκείνη ο πατέρας της. Στη δίνη της διερεύνησης των συνθηκών του ναυαγίου θα έρθει κοντά με ένα πρόσωπο-«κλειδί» στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Στέλλα Πετράτου (Αμαλία Καβάλη)

Η Στέλλα είναι δυναμική γυναίκα και καταξιωμένη ηθοποιός. Ζει με τον άντρα της Κυριάκο μια στρωμένη ζωή και σύντομα θα μάθουν πως η οικογένειά τους θα μεγαλώσει. Δεν ταξιδεύει με το πλοίο κι όμως η ζωή της επηρεάζεται αμετάκλητα από το ναυάγιο του «Φοίνιξ» και στην πορεία θα ανακαλύψει πως την ενώνουν πολλά με τους επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος.

Βασίλης Χρήστου (Νίκος Γκέλια)

Ο Βασίλης βρίσκεται στην Κρήτη για δουλειά, έχοντας πάρει μαζί του τη σύζυγό του Ασημίνα, για να περάσουν μαζί λίγες όμορφες στιγμές στο νησί. Στο κατάστρωμα έρχεται σε έντονη διαμάχη μαζί της, πριν το πλοίο «Φοίνιξ» βυθιστεί, διασαλεύοντας για πάντα, κάθε σταθερά της παλιάς του ζωής.

Φωτεινή Σαραντάκη (Ελίζα Σκολίδη)

Η μοναχοκόρη του Καπετάν Στελή. Ξεροκέφαλη και τρυφερή σαν τον πατέρα της. Γνήσια κόρη της Κρήτης, πεισματάρα και γενναία, μπαίνει στο πλοίο μαζί με την Ειρήνη και τον Απόστολο και όταν τα πράγματα δείχνουν χαμένα, με θάρρος και αυταπάρνηση θα βοηθήσει όσους μπορεί.

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.α.

Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ