2014-02-13 10:49:09
Φωτογραφία για “Εισιτήριο” από τη... βούλα – Πρόκριση στο Περιστέρι για Ολυμπιακό!
Την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας κέρδισε οΟλυμπιακός, μετά την ισοπαλία (1-1) στην έδρα του Ατρόμητου, στην ρεβάνς του 0-0 του “Καραϊσκάκης”. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Ταυλαρίδη, αλλά το πέναλτι του Τσόρι έστειλε την ομάδα του Μίτσελ να βρει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι δυο ομάδες έπαιξαν επιθετικά, έχοντας πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους. Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν γεμάτο... “συγκινήσεις”, με τις δυο ομάδες να χάνουν σημαντικές φάσεις. Αφού... ζεστάθηκαν με τις ευκαιρίες των Πέρεζ (2') και Νάστου (7'), ήρθαν και οι κλασικές φάσεις των Φάμπιο (χαμένο τετ-α-τετ στο 13'), Ολαϊτάν (δοκάρι με την... βοήθεια του Σηφάκη) και Ντομίνγκες (μόλις άουτ του σουτ του).

Ο ρυθμός του παιχνιδιού διατηρήθηκε σε καλό επίπεδο, κάτι που βοήθησαν και τα λιγοστά σφυρίγματα του διαιτητή, αλλά δεν είχαμε την ίδια... παραγωγή φάσεων. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 32', όταν ζήτησαν πέναλτι σε διεκδίκηση του Μανωλά με τον Ναπολεόνι (δεν φάνηκε κάποια παράβαση), αλλά στην συνέχεια... χτύπησαν από τα “στημένα”.


Ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ, ο Μέγιερι έκανε λάθος έξοδο και ο Ταυλαρίδης έκανε στο 42' το 1-0, διώχνοντας το ενδεχόμενο το ματς να πάει στην παράταση (ο αμυντικός των γηπεδούχων φάνηκε στο ριπλέι να είναι εκτεθειμένος). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολαϊτάν να... χορεύει την άμυνα των γηπεδούχων και τον Σηφάκη να διώχνει με τα πόδια στο -τετ-α-τετ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που ο Ατρόμητος έκανε αναγκαστική αλλαγή στο 50', χάνοντας τον Καραμάνο (στη θέση του μπήκε ο Μπάλλας). Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πάλι κοντά στην ισοφάριση, με τον Σηφάκη να λέει “όχι” στην κεφαλιά του Εντινγκά (52'), κάτι που το πέτυχαν στο 56', με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντομίνγκες (δεν είναι ξεκάθαρη η φάση που ο Μάνταλος υπέδειξε χέρι στον Μπάλλα).

Παρά την εξέλιξη αυτή, που έδινε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, ο Ατρόμητος άργησε πολύ να κάνει φάση στην εστία του Μέγιερι, η οποία έγινε μάλιστα από ατομική προσπάθεια του Δημούτσου (72'). Οι “κυανόλευκοι” έχασαν σπουδαία φάση -η μοναδική στο δεύτερο μέρος- στο 83', με τον Μέγιερι να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπρίτο. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων κι έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε από το Περιστέρι με την πρόκριση και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα βρει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (76' Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86' Γεωργίου), Ναπολεόνι, Ουμπίδες, Ταβάρες, Καραμάνος (51' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία.

Αναπληρωματικοί: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Φωτάκης, Αρκούδας, Γεωργίου, Μπάλλας.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (75' Σάμαρης), Πέρες (90+1' Μασάντο), Ντομίνγκες (85' Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Βούρος, Μασάντο, Σαβιόλα, Βέργος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ