2014-02-17 10:43:34
Φωτογραφία για Δαμασκός: Οι συνομιλίες της Γενεύης δεν απέτυχαν
«Ο δεύτερος γύρος δεν απέτυχε, αντίθετα με τις αναλύσεις μέσων ενημέρωσης και τις αντιδράσεις των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας», ανέφερε ο Ουάλιμ Μουάλεμ (φωτ. αρχείου).Ο υπουργός Εξωτερικών του συριακού καθεστώτος Ουάλιμ Μουάλεμ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης «δεν απέτυχαν» και ότι «καταγράφηκε σημαντική πρόοδος».

«Ο δεύτερος γύρος δεν απέτυχε, αντίθετα με τις αναλύσεις μέσων ενημέρωσης και τις αντιδράσεις των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε κατά την επιστροφή του από τη Γενεύη, «ο δεύτερος γύρος είχε μία πολύ σημαντική επιτυχία: η Συρία ενέκρινε την ημερήσια διάταξη που προτάθηκε από τον μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι, αρχίζοντας από το πρώτο σημείο, που είναι το θέμα της βίας και του αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

«Οι συνομιλίες δεν απέτυχαν, πετύχαμε αυτό που πάντοτε ζητούσαμε: μία ημερήσια διάταξη για να συζητούμε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Γενεύη», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του συριακού καθεστώτος που προσβλέπει και σε άλλους, επαναλαμβανόμενους γύρους διαπραγματεύσεων.


Ο Μουάλεμ ελπίζει για την ακρίβεια ότι ο Λαχντάρ Μπραχίμι «θα θέλει να συνεχισθεί η διαδικασία, για ένα τρίτο ή έναν τέταρτο ... ή άλλο γύρο».

Σύμφωνα με τον σύρο υπουργό Εξωτερικών, Παρίσι και Λονδίνο εμπλέκονται σε «συνωμοσία» κατά της Συρίας, ενώ οι ΗΠΑ «προσπάθησαν να δημιουργήσουν πολύ αρνητική ατμόσφαιρα στις συνομιλίες της Γενεύης».
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ