2014-02-17 10:51:07
Φωτογραφία για Με μεγάλες δυσκολίες η λειτουργία τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο
Με μεγάλες δυσκολίες λειτουργούν τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο και ιδιαίτερα το... τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ το οποίο έχει ημερομηνία λήξης από το οποίο οι σπουδαστές φεύγουν συνεχώς και ουσιαστικά, συνεχίζουν μόνο όσοι βρίσκονται στα τελευταία εξάμηνα.

Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη καθηγητών κι αυτοί που σήμερα είναι με συμβάσεις και διδάσκουν προβληματίζονται για το αν θα παραμείνουν. Η έλλειψη καθηγητών έχει επίσης ως συνέπεια να σαπίζουν μηχανήματα που δεν χρησιμοποιούνται, υπάρχει πλήρες στούντιο ραδιοφώνου και είναι κλειδωμένο, η βιβλιοθήκη επίσης όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παραμένουν κλειδωμένοι και αχρησιμοποίητοι. 

Το εντυπωσιακότερο όλων, όμως, είναι το καταγγελθέν από αρκετούς σπουδαστές ότι εξ αιτίας της έλλειψης καθηγητών χρέη επιτήρησης στην εξεταστική κάνει μία κυρία η οποία έχει προσληφθεί ως security και σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβασή της ολοκληρώθηκε.


Το περιστατικό αυτό, πάντως, δεν το επιβεβαιώνει ο προϊστάμενος του τμήματος από τον οποίο ζητήσαμε την άποψή του. Παρ’ όλα αυτά οι σπουδαστές επιμένουν.

Οι τελευταίοι πάντως, λόγω και της οικονομικής κρίσης σε ένα σημαντικό ποσοστό έχουν φύγει από τον Πύργο και επέστρεψαν τώρα που είναι η εξεταστική περίοδος. Πολλοί από αυτούς αν και βρίσκονται στο 3ο ή 4ο εξάμηνο σκέπτονται να εγκαταλείψουν το τμήμα εάν επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα με το 10% που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες πανελλαδικές.

Πολύ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και το νεοσύστατο τμήμα «Διοίκηση, οικονομία και επικοινωνία πολιτιστικών και τουριστικών μονάδων». Όπως κυκλοφορεί μάλιστα στην σπουδαστική κοινότητα, το α’ εξάμηνο θα είχε χαθεί αν δεν έκανε τεράστιο αγώνα η προϊσταμένη κ. Αναστασία Ζαφειροπούλου.

Παρ’ όλα αυτά, τα οικονομικά και άλλα εμπόδια έχουν συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του τμήματος, στο οποίο ο αριθμός των εισακτέων ήταν 180, γράφτηκαν 156 και τελικά παρακολουθούν τα μαθήματα λίγοι παραπάνω από 100. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 60% - 65% των σπουδαστών συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό η δυσχερής λειτουργία του ΤΕΙ έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Κι αν για την οικονομική ζωή η αιτία είναι γενικότερη δεν συμβαίνει το ίδιο και για την κοινωνική – πνευματική ζωή καθώς παρά την επιθυμία διδασκόντων και διδασκομένων η παρουσία του ΤΕΙ τα τελευταία χρόνια δεν έχει βοηθήσει ουσιαστικά στην άνοδο του πνευματικού επιπέδου του τόπου.

Τι δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος ΜΜΕ

Ο προϊστάμενος του ΤΕΙ Πύργου, κ.Θανάσης Κούτρας διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπάλληλος security εκτελούσε χρέη επιτηρητή κατά τη διάρκεια εξέτασης μαθημάτων στη χειμερινή εξεταστική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ, ο κ. Κούτρας τόνισε ότι η κατάσταση είναι όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Στην πράξη θα δούμε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργήσει το επόμενο εξάμηνο το τμήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς».

Ο κ. Κούτρας πρόσθεσε ότι παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κάθε φορά, το ΤΕΙ λειτουργεί κανονικά, ενώ επισήμανε και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι καθηγητές του τμήματος, διδάσκοντας πολλαπλάσιες ώρες από αυτές που αντιστοιχούν.

«Ως προϊστάμενος του τμήματος διδάσκω 20 ώρες αντί για 8» δήλωσε.

FoititikaNea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ