2014-02-17 11:31:05
Φωτογραφία για Οι Δέστε τους και οι Χέsτe τους
Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας

Παρακολουθώντας μια μέρα στην τηλεόραση την εκπομπή «Δέστε τους», συνειδητοποίησα... ότι υπάρχουν κάθε μέρα πολλές εκπομπές -που οι αρμόδιοι τις ονομάζουν ενημερωτικές ή ακόμα και δελτία ειδήσεων- και οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους «Δέστε τους». Με πλακίτσες, σχόλια, χαζοχαρούμενα παιχνιδάκια, αλλά και αυτοδιαφήμιση, οι συντελεστές της απογευματινής εκπομπής του ALPHA, πασχίζουν να κάνουν τους τηλεθεατές να χαμογελάσουν, να ξεχαστούν λίγο από την πολιτική και κοινωνική βαρβαρότητα των μνημονιακών αδιεξόδων.

Όμως και στις πάσης φύσεως «ενημερωτικές» εκπομπές, ειδήσεις, έρευνες κλπ, οι τηλεθεατές άλλοτε βάζουν τα γέλια και άλλοτε τα κλάματα όταν εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα, στους τηλεφεγγίτες και τα τηλεστασίδια, διάφοροι απίθανοι τύποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καθηγητάδες, αναλυτές και πάει λέγοντας που προσπαθούν με διάφορα επιχειρήματα που δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στη λογική ενός ηλiθίου πιθήκου, με σχόλια, με καυγάδες, με παραπολιτική κλειδαρότρυπας, με εξυπνακισμούς και άλλα θλιβερά καμώματα, να αποδείξουν στους πολίτες ότι εδώ που φτάσαμε, καλώς φτάσαμε γιατί το είχαμε παραξηλώσει και άλλωστε δεν υπήρχε άλλος δρόμος σωτηρίας.


Έτσι με την ίδια ευκολία που μπορεί μια εκπομπή με ανάλαφρο περιεχόμενο, φτιαγμένη για να διασκεδάζει τους τηλεθεατές, με την ίδια ευκολία πολλές εκπομπές λόγου και ενημέρωσης που αποπνέουν δυστυχία, μιζέρια, φόβο και απειλές μπορεί να προκαλούν θυμηδία αλλά και αγανάκτηση στους πολίτες.

Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι ο μέσος τηλεθεατής αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και την ζει στο πετσί του και ματαιοπονούν οι διάφοροι εγκάθετοι με τις παρλαπίπες και σοφιστείες περί πρωτογενών πλεονασμάτων, περί φωτός στην άκρη του τούνελ και περί αναπτύξεως που του πιπιλίζουν το μυαλό.

Όμως κοντός ψαλμός, οι εκλογές πλησιάζουν και εκεί οι Έλληνες θα έχουν την δύναμη της επιλογής στα χέρια τους με την ψήφο. Προς το παρόν όμως το μόνο που έχουν στα χέρια τους είναι το τηλεκοντρόλ και οι επιλογές είναι δύο : οι Δέστε τους και οι Χέsτe τους. Ο καθένας μας ας πράξει αυτό που νομίζει σωστό και είναι βέβαιο ότι και μετά τον Μάϊο οι Δέστε τους θα υπάρχουν για να μας ψυχαγωγούν, όσο για τους άλλους θα είναι μια θλιβερή και βρωμερή ανάμνηση… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ