2014-02-17 11:30:30
Φωτογραφία για Πάτρα: Κάτι δεν πάει καλά με το Αρσάκειο...
Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλος βρίσκονταν με την επίσημη ιδιότητά του στην Πάτρα και σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφέρθηκε σε σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προτίθεται να ζητήσει από τον Δήμο το Αρσάκειο και πως είναι έτοιμο να προβεί στις απαραίτητες δαπάνες, ώστε να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των δικαστηρίων.

Σήμερα στην «Πελοπόννησο», ο εκπρόσωπος του Δήμου δηλώνει πλήρη άγνοια και αναφέρει ότι η δημοτική αρχή αναζητεί χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του Αρσακείου, ώστε να μεταφερθούν εκεί όλες οι δημοτικές υπηρεσίες και να γλυτώσει ο Δήμος τις σημαντικές του δαπάνες για ενοίκια.

Είναι δυνατόν να διατηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης προθέσεις για το Αρσάκειο, ερήμην του Δήμου; Υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση μεταξύ Δήμου και υπουργείου, ποιοι είναι οι διαπραγματευτές και ποιες οι εκατέρωθεν απόψεις; Πρόκειται για στοιχειώδη ερωτήματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν απάντηση κι αυτό δεν είναι δηλωτικό σοβαρότητας.


Επί τη ευκαιρία, ας θέσουμε δύο ακόμα συναφή ζητήματα. Εγκαταλείπεται οριστικά η προσπάθεια για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ; Αν ναι, δεν πρέπει κάποιος να βγει και να μας το πει; Κι εν πάση περιπτώσει, η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου παραμένει διεκδίκηση της πόλης;

Αλλά υπάρχει πάντα και το ζήτημα του Αρσακείου που αφότου ανακτήθηκε η κυριότητά του από τον Δήμο, έχει αφεθεί και ρημάζει. Ο Δήμος, αναφέρει το παραπλεύρως ρεπορτάζ, ξοδεύει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως για ενοίκια που πληρώνει, θέλει να βρει 2 εκατ. ευρώ για να ανακατασκευάσει το Αρσάκειο και να στεγάσει εκεί όλες του τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά δεν μπορεί.

Αλλά η φράση ο Δήμος δεν μπορεί, τείνει εδώ και χρόνια να προσλάβει μεταφυσικές διαστάσεις και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τούτο δεν αφορά μόνο την απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά τον Δήμο που, σχεδόν διαχρονικά, μονίμως «δεν μπορεί».

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ