2014-02-20 23:21:44
Φωτογραφία για Καλαμάτα - Σκληρό πόκερ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην γενέτειρα του Αντώνη Σαμαρά...!!!
Ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλλιος Στασινόπουλος, κι ο επιφανής καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, Άσοι και Ρηγάδες στις μπλόφες Μεγάρου και Κουμουνδούρου.!

  

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Ο Δήμος Καλαμάτας είναι Δήμος – Σύμβολο μπροστά στην κάλπη του Μαΐου. Είναι ο Δήμος γενέτειρα του πρωθυπουργού. Όποιος κερδίσει το Δήμο, αναμφίβολα κερδίζει και τις πολιτικές εντυπώσεις.

Εύλογο, λοιπόν, είναι τα κόμματα εξουσίας να διαγκωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει το Δήμο. Η, μεν, Νέα Δημοκρατία θέλει να τον κρατήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δε, επιδιώκει να τον κατακτήσει.

Πάνω σ αυτήν την κοινή παραδοχή, παίζεται ένα σκληρό πολιτικό πόκερ μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου. !

Νέα Δημοκρατία

Σήμερα το πρωί, - 21 Φεβρουαρίου - , σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέμα συζήτησης θα είναι τα τοπικά ζητήματα και φυσικά το σχέδιο διατήρησης του Δήμου σε γαλάζια χέρια.


Ο δήμαρχος τις τελευταίες ημέρες βλέπει τους δημοτικούς του συμβούλους απρόθυμους να στρατευτούν μαζί του για τη διεκδίκηση μιας νέας θητείας. Οι φήμες υποστηρίζουν πως 6 με 7 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ήδη δηλώσει αμετάκλητη άρνηση να είναι υποψήφιοι σε ψηφοδέλτιο υπό τον κ. Νίκα.

Ταυτόχρονα, φήμες φέρουν τον νυν προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, Στέλλιο Στασινόπουλο, να είναι υποψήφιος δήμαρχος με τη θερμή στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Κατά πόσον η άρνηση των δημοτικών συμβούλων να πολιτευτούν με επικεφαλής τον κ. Νίκα συνδέεται με το σενάριο διεκδίκησης του Δήμου από τον κ. Στασινόπουλο, θα το δείξουν οι εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.!

ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη πλευρά του φεγγαριού, οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταστρώνουν φιλόδοξα σχέδια για να κερδίσουν το Δήμο της Καλαμάτας. Προς τούτο, δε, δεν αποκλείουν τη συγκρότηση συνδυασμού ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

Σ αυτό το πολιτικό κλίμα η δημοτική παράταξη «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» Καλαμάτας πρότεινε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές ο γιατρός-καρδιολόγος Μανώλης-Λεονάρδος Μάκαρης που έχει εγκατασταθεί οικογενειακά τα τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα με αφορμή την εργασιακή απασχόλησή του, στο νοσοκομείο της πόλης.

Η υπόδειξη του Μανώλη Μάκαρη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου με υποστήριξη των πολιτικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στα πλαίσια συγκρότησης «ανοιχτού στην κοινωνία ψηφοδελτίου» και κατά συνέπεια της αναζήτησης αξιόλογης προσωπικότητας με υψηλή διείσδυση στον κοινωνικό ιστό της πόλης και ιδιαίτερα, με επάρκεια προσόντων και ικανοτήτων να χειριστεί τα τοπικά προβλήματα.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Κωνσταντά και για ένα χρόνο χρημάτισε αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης. Στη συνέχεια ήταν και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012 και διαχώρισε την θέση του διαφωνώντας με την πολιτική των μνημονίων.   

Μέχρι τούδε, η κομματική οργάνωση Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μάκαρη. Όμως, η δημοτική παράταξη επιμένει στην επιλογή ταυτιζόμενη με  μία εξελισσόμενη κίνηση εκ μέρους πολλών τοπικών παραγόντων να στηρίζουν τον, Όντως, επιφανή γιατρό.

Η υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των «ζυμώσεων» και των διαβουλεύσεων με πιθανό ενδεχόμενο να εμπλακεί στο θέμα και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του γιατρού.!

                                               Γ. Σπ. Π
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ