2014-02-25 01:41:06
Φωτογραφία για Χωρίς φύλαξη το μουσείο Θυρρείου
Το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην πρόσληψη 1.122 εργαζομένων, κυρίως για την φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα, παρά όμως τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων του Θυρρείου για το μουσείο και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Τα εκθέματα μένουν απροστάτευτα σε ένα κλειστό μουσείο

Παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Θυρρείου για την προστασία των εκθεμάτων του Μουσείου, αλλά και την διατήρηση του μουσείου στην περιοχή, δεν εισακούστηκαν, καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε για το 2014 συνολικά 1.122 θέσεις εργασίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, διάρκειας 7 μηνών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Οι εργαζόμενοι θα στελεχώσουν πολλά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, στο Μουσείο Θυρρείου, το οποίο είναι κλειστό, στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, δεν θα προσληφθεί κανένα άτομο για την φύλαξη των εκθεμάτων.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι επιχειρείται μεθοδευμένα υποβάθμιση του μουσείου, όχι μόνο λόγω της απουσίας φύλαξης αλλά και της διάθεσης μεταφοράς εκθεμάτων από το μουσείο Θυρρείου σε άλλα μουσεία.

Τελικά, ο μόνος που μπορούσε να δώσει λύση, είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, κάτι όμως που δεν έκανε.

εφημεριδα «Συνείδηση»

agriniopress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ