2014-02-26 09:25:06
Φωτογραφία για Κοντά σε συμφωνία για τις εισφορές
Με δύο τοποθετήσεις-χρησμούς ολοκληρώθηκε, μετά από 3,5 ώρες, η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, οι δύο πλευρές φέρονται να βρίσκονται σε συμφωνία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες.

Ωστόσο, εδώ είχαμε τον πρώτο χρησμό, καθώς δημιουργείται χρηματοδοτικό κενό στα Ταμεία που εκτιμάται από το υπουργείο Εργασίας στα 500 εκ. ετησίως. Για το θέμα αυτό το κυβερνητικός στέλεχος δήλωσε ότι θα υπάρχει η συμβολή του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να διευκρινίζει από πού θα προέλθουν τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Πάντως, η μείωση των εισφορών σχεδιάζεται για το καλοκαίρι, πιθανότατα από τον Ιούλιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι εφάπαξ.

Άγνωστο παραμένει, επίσης, το αν η μείωση αυτή αφορά μόνο εργοδοτικές εισφορές, κάτι στο οποίο επιμένει η τρόικα ή θα μειωθούν και οι εισφορές των εργαζομένων.


Για τις ομαδικές απολύσεις οι δύο πλευρές δεν έχουν βρει κοινό σημείο συμφωνίας.

Η τρόικα ζητεί την κατάργηση του βέτο της τελικής έγκρισης από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας. Εδώ η κυβέρνηση αντιπροτείνει την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, στην οποία έχουν συμφωνήσει όλοι οι κοινωνικοί εταίροι.

Σημειώνεται ότι για να αλλάξει ο υπάρχων νόμος απαιτείται νέος ο οποίος πρέπει να έχει την έγκριση της Βουλής.

Εδώ υπάρχει ο δεύτερος χρησμός, καθώς όταν ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι όλα θα γίνουν νόμιμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ