2012-04-19 08:20:54
Φωτογραφία για Η EMC παρουσίασε το VSPEX Proven Infrastructure
Η EMC παρουσίασε το EMC VSPEX Proven Infrastructure – μια απλή, ευέλικτη και αποτελεσματική αρχιτεκτονική αναφοράς, η οποία αποτελείται από τα βραβευμένα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων της EMC και λύσεις backup επόμενης γενιάς, μαζί με ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς virtualization, server, και τεχνολογιών δικτύωσης, από κορυφαίες εταιρείες, στρατηγικούς συμμάχους της EMC, όπως η Brocade, η Cisco, η Citrix, η Intel, η Microsoft, και η VMware.

Τα δεκατέσσερα αρχικά “πακέτα” (configurations) VSPEX αντιπροσωπεύουν διάφορα σενάρια εργασίας τα οποία καλύπτουν τις πιο δημοφιλείς περιπτώσεις μετακίνησης προς το cloud computing. Βασικός στόχος των σεναρίων (user cases) αυτών είναι να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να επιταχύνουν την ανάπτυξη ιδιωτικών clouds και να διαμορφώσουν κατάλληλα το περιβάλλον εργασίας των τελικών χρηστών.

Οι πελάτες που θέλουν να εγκαταστήσουν ένα ιδιωτικό cloud μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του VMware vSphere 5.0 ή του Microsoft Windows Hyper-V με υποστήριξη 50-250 εικονικών servers, ενώ για το περιβάλλον εργασίας του τελικού χρήστη, υπάρχουν οι επιλογές είτε του VMware View, είτε του Citrix XenDesktop®, τα οποία υποστηρίζουν από 50 έως 2000 εικονικά desktops. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο emc.com.


Σύντομα, το VSPEX θα εμπλουτιστεί και με άλλα configurations, ανάλογα με τη ζήτηση που θα διαμορφωθεί από την πλευρά των εμπορικών συνεργατών της EMC.

Το VSPEX Proven Infrastructure διατίθεται τώρα από τους κατά τόπους Velocity™ partners της EMC. Για πρώτη φορά, οι συνεργάτες της EMC μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες σχεδιασμού που παρέχει η EMC, προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους την κατάλληλη λύση, βασισμένη στο VSPEX. Επίσης, η EMC παρέχει στους συνεργάτες της πρόσβαση στα VSPEX labs προκειμένου να τεστάρουν, να πιστοποιούν και να παρουσιάζουν νέες εφαρμογές και λύσεις VSPEX.

EMC VSPEX: Πλεονεκτήματα για τους πελάτες

-Το VSPEX είναι απλό – Το VSPEX Proven Infrastructures προσφέρει μια προβλέψιμη απόδοση, χάρη στην οποία μειώνονται οι δυσκολίες σχεδιασμού, διαστασιολόγησης και παραμετροποίησης που συνοδεύουν τη δημιουργία ενός ιδιωτικού cloud ή του περιβάλλοντος εργασίας των τελικών χρηστών.

Επίσης, χάρη στην πιστοποίηση της EMC, η παραμετροποίηση του VSPEX γίνεται πιο γρήγορα, γεγονός που οδηγεί στην ταχύτερη ανάπτυξη των συστημάτων. Τέλος, ο υψηλός βαθμός συμβατότητας με τον Windows Server Hyper-V και το VMware vSphere, επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν τις υποδομές cloud από ένα ενιαίο κέντρο διαχείρισης, χρησιμοποιώντας το System Center for Microsoft cloud και τη σουίτα VMware vCenter™ Operations Management Suite για ιδιωτικά clouds.

-Το VSPEX είναι αποδοτικό – Βασισμένο στα βραβευμένα συστήματα αποθήκευσης της EMC, VNX™ και VNXe™ και στα προϊόντα backup επόμενης γενιάς Avamar® και Data Domain®, το VSPEX προσφέρει στους πελάτες ένα μοναδικό επίπεδο απόδοσης και ευελιξίας. Αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως το data deduplication, η συμπίεση δεδομένων και το Fully Automated Storage Tiering (FAST), οι πελάτες θα μπορούν να προσβλέπουν σε μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους των υποδομών τους. Η περαιτέρω ενοποίηση των τεχνολογιών αυτών με το hypervisor και το περιβάλλον εργασίας των τελικών χρηστών, θα βοηθήσει επίσης τους πελάτες να απλοποιήσουν τη διαχείριση των συστημάτων τους και να μειώσουν τα αντίστοιχα κόστη.

-Το VSPEX είναι ευέλικτο – Το VSPEX επιτρέπει στους πελάτες να συνδυάζουν κορυφαίους server, τεχνολογίες δικτύωσης και virtualization της επιλογής τους, ώστε να διαμορφώνουν υποδομές οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την EMC, και χτίζονται επάνω στα πολύ ευέλικτα συστήματα αποθήκευσης και backup της EMC. Επίσης, ο συνεργάτης της EMC που θα επιλεγεί από τους πελάτες, επειδή ακριβώς γνωρίζει τις απαιτήσεις τους, μπορεί να προσαρμόζει το VSPEX ώστε αυτό να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους.

EMC VSPEX: πλεονεκτήματα για τους συνεργάτες

-Περισσότερες ευκαιρίες πωλήσεων – Με το VSPEX, οι συνεργάτες της EMC μπορούν πλέον να προσφέρουν στους πελάτες τους ολοκληρωμένες, εξαιρετικά ευέλικτες λύσεις, οι οποίες ενσωματώνουν περισσότερα προϊόντα και διευρύνουν τον κύκλο των εργασιών τους. Το VSPEX δίνει στους συνεργάτες τη δυνατότητα να επιλέγουν και να συνδυάζουν διάφορους servers και υποδομές δικτύου, με βάση την υπάρχουσα εγκατάσταση ενός πελάτη αλλά και τις απαιτήσεις των εφαρμογών του, με τρόπο που αυξάνει τα κέρδη τους και παράλληλα αναβαθμίζει την αξία που προσφέρεται στον πελάτη.

-Faster Time to Market – Το VSPEX προσφέρει στους συνεργάτες πλήρεις οδηγίες διαστασιολόγησης και παραμετροποίησης για τα πιο συνηθισμένα workloads, οι οποίες μειώνουν το χρόνο σχεδιασμού της προτεινόμενες λύσης. Το VSPEX αναβαθμίζει σημαντικά την διαδικασία πώλησης που ακολουθεί ένας συνεργάτης, καθώς μειώνει το χρόνο πιστοποίησης και ενσωμάτωσης της λύσης στις υπάρχουσες υποδομές του πελάτη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει όλα τα πλεονεκτήματα μιας ολοκληρωμένης πρότασης. Η ΕMC δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να εκπαιδευτούν σε τεχνικό ή εμπορικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να φέρνουν τις λύσεις VSPEX στην αγορά σε μικρότερο χρόνο.

Η μεγάλη δημοσιότητα, η ενσωμάτωση του VSPEX στις ενημερωτικές καμπάνιες της EMC και η δημιουργία ζήτησης μέσω ειδικών εργαλείων, βοηθούν τους συνεργάτες να ανοίγουν νέους δρόμους για τις λύσεις VSPEX που θα ήθελαν να προτείνουν στους πελάτες τους.

-Ευέλικτες Λύσεις με τη σφραγίδα του συνεργάτη – Το VSPEX επιτρέπει στους συνεργάτες της EMC να βάλουν τη δική τους σφραγίδα (brand) στη λύση VSPEX που σχεδίασαν, αυξάνοντας έτσι την εμπλοκή τους με τον πελάτη και τις ανάγκες του.

-VSPEX Labs – Οι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις επενδύσεις της EMC στα καινούρια VSPEX Labs, προκειμένου να δοκιμάσουν, σε συνεργασία με την EMC ή άλλους συνεργάτες VSPEX, διαφορετικούς συνδυασμούς υλικού και διαφορετικά configurations.

Σχόλια συνεργατών της EMC

Peter Koliopoulos, Vice President, North America Marketing στην Arrow Enterprise Computing Solutions, business unit της Arrow Electronics

“Η Arrow ECS πιστεύει ότι το VSPEX δίνει στην κοινότητα των solution providers μια μεγάλη ευκαιρία να προσφέρουν επιπλέον αξία στους πελάτες τους. Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για συγκλίνουσες (converged) υποδομές, το VSPEX δίνει τη δυνατότητα στους solution providers να παρέχουν modular λύσεις οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν σε υπάρχουσες υποδομές ΙΤ.”

Scott Look, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Technology Infrastructure Solutions στην Avnet Technology Solutions

“Το EMC VSPEX θα δώσει τη δυνατότητα στην Avnet να προσφέρει στους συνεργάτες της ολοκληρωμένες λύσεις που διευκολύνουν μικρομεσαίες ή και μεγαλύτερες επιχειρήσεις να μεταβούν ταχύτερα σε εικονικές υποδομές και τεχνολογίες cloud. Το VSPEX εμπλουτίζεται από ένα ευρύ φάσμα συμπληρωματικών λύσεων της Avnet το οποίο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, δίνει στους channel partners μεγάλη ευελιξία για την επιλογή λύσεων, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα, πιο αποδοτικά και με μικρότερο ρίσκο.”

Scott Zahl, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Advanced Computing της Ingram Micro.

“Οι νέες λύσεις VSPEX της EMC διευρύνουν το πεδίο δράσης των κοινών μας συνεργατών, καθώς προσφέρουν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία. Από την πλευρά μας, η Ingram Micro ως επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων EMC, Iomega, Isilon, VMware και RSA, φέρνει στην αγορά μια σειρά δοκιμασμένων και ολοκληρωμένων λύσεων της EMC, οι οποίες έχουν την υποστήριξη ενός ειδικευμένου τμήματος της εταιρείας, για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση των έργων και την αμοιβαία επιτυχία των συνεργατών.”

Chuck Bartlett, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος, Advanced Infrastructure Solutions (AIS) στην Tech Data

“Η προσθήκη του VSPEX Proven Infrastructure στις λύσεις AIS που προσφέρουμε, σηματοδοτεί την επέκταση της συνεργασίας μας με την EMC, χάρη στην οποία οι συνεργάτες μας μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ιδιωτικών clouds. Το VSPEX σημαίνει ταχύτερη και απλούστερη ανάπτυξη, περισσότερες επιλογές, αυξημένη αποδοτικότητα και χαμηλότερο ρίσκο για τους εμπορικούς μας συνεργάτες. Οι ειδικοί σε προϊόντα της EMC που διαθέτει το τμήμα AIS είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους συνεργάτες μας στην επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας η οποία αξιοποιεί τις υπάρχουσες υποδομές και ελαχιστοποιεί τις δυσκολίες παραμετροποίησης.”

Σχόλια συνεργατών της EMC σε θέματα τεχνολογίας

John McHugh, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Brocade

“Οι νέες λύσεις VSPEX αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τους πελάτες που θέλουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των συστημάτων τους μέσα από τη μετάβαση στο cloud. Οι τεχνολογίες δικτύωσης της Brocade, οι οποίες έχουν ειδικά βελτιστοποιηθεί για τοπολογίες cloud, αποτελούν την ιδανική βάση για τη δημιουργία εξαιρετικά ευέλικτων και επεκτάσιμων λύσεων VSPEX Proven Infrastructure, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να εκμεταλλευτούν τη δύναμη των εικονικών υποδομών και του cloud χωρίς να αυξήσουν την πολυπλοκότητα των συστημάτων τους και χωρίς να δεσμευτούν με τα προϊόντα ενός συγκεκριμένου προμηθευτή.”

Wendy Bahr, Επίτιμη Αντιπρόεδρος, Global Strategic Partner Organization, Cisco

“Η Cisco εστιάζει στο πώς θα βοηθήσει τους πελάτες της να επιταχύνουν τη μετάβαση τους στο cloud μέσα από ολοκληρωμένες λύσεις όπως το VSPEX Proven Infrastructures της EMC. Ο συνδυασμός του VSPEX με τους UCS servers και τα Nexus Switches της Cisco προσφέρει έναν γρήγορο δρόμο για την ανάπτυξη εφαρμογών cloud και για την ευέλικτη διαχείριση των υποδομών που διαθέτει κάποιος πελάτης, ανάλογα με τις επιχειρηματικές του ανάγκες και με τρόπο που να μεγιστοποιεί την απόδοση των επενδύσεων του.”

Cynthia Gallant, Αντιπρόεδρος, Channel Strategy and Development στη Citrix

“Οι επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους θα ήθελαν να μπορούν να αξιοποιούν όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία των εικονικών desktop. Με το νέο VSPEX Proven Infrastructure, η EMC δίνει σε αυτές τις εταιρείες λύσεις που είναι απλούστερες και εμπεριέχουν μικρότερο ρίσκο.

Την ίδια στιγμή, θεωρούμε ότι όλα αυτά τα έτοιμα, προ-ελεγμένα ’πακέτα’ προσφέρουν εξαιρετική βοήθεια στους εμπορικούς μας συνεργάτες, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να στήνουν virtual desktops για τους πελάτες τους σε πολύ μικρό χρόνο. Το VSPEX Proven Infrastructure, σε συνδυασμό με το κορυφαίο XenDesktop, μπορεί να επιταχύνει τη δημιουργία ιδιωτικών clouds. Αυτό επιτρέπει στους οργανισμούς να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν υιοθετώντας ένα πιο mobile μοντέλο, έχοντας οποιαδήποτε στιγμή πρόσβαση σε desktops, εφαρμογές και δεδομένα, ενώ παράλληλα αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών για μια σειρά από φορητές ή κινητές συσκευές, και μειώνουν εντυπωσιακά τις απαιτήσεις διαχείρισης των desktop.”

Boyd Davis, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Datacenter Infrastructure Group στην Intel Corporation

“Συνδυάζοντας ενεργειακή απόδοση των επεξεργαστών Intel® Xeon® με τις τεχνολογίες αποθήκευσης της EMC, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να στήσουν ταχύτατα αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις που καλύπτουν τις επιχειρησιακές τους ανάγκες. Με την άφιξη του νέου VSPEX, η Intel και EMC συνεχίζουν να προσφέρουν ευέλικτες λύσεις οι οποίες προσαρμόζονται και καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους, ενώ παράλληλα ενισχύονται

τα οφέλη που προκύπτουν από τη μακροχρόνια συνεργασία των δύο εταιρειών σε θέματα τεχνολογίας και cloud computing.”

Mike Schutz, Γενικός Διευθυντής Product Marketing, Windows Server και Virtualization στη Microsoft

“Το VSPEX ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της Microsoft να βοηθήσει την ανάπτυξη του cloud computing, προσφέροντας κατάλληλη καθοδήγηση και προηγμένες αρχιτεκτονικές οι οποίες βασίζονται σε καθιερωμένες και οικονομικές λύσεις της Microsoft, όπως ο Windows Server, ο Windows Server Hyper-V, και το System Center. Οι πελάτες της Microsoft μπορούν να αξιοποιήσουν την υποδομή και την τεχνογνωσία που ήδη διαθέτουν, καθώς μετακινούνται προς το cloud, είτε πρόκειται για δημόσιο και ιδιωτικό, είτε για υβριδικό. Οι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιούν το συνδυασμό των προϊόντων της Microsoft και της EMC, ώστε να διευρύνουν τον κύκλο των εργασιών τους και να βοηθήσουν τους πελάτες τους να μεταβούν ταχύτερα στην τεχνολογία του cloud computing.”

Scott Aronson, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Global Channels and Alliances στη VMware

“Το VSPEX Proven Infrastructure της EMC προσφέρει αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις μηχανογράφησης για μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, καθώς αυτές επιταχύνουν τη μετάβαση τους στο cloud. Ο συνδυασμός των υποδομών cloud της VMware με το EMC VSPEX δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να γίνονται πιο ευέλικτοι και πιο αποδοτικοί καθώς αλλάζουν οι ανάγκες τους, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους κοινούς μας συνεργάτες νε διευρύνουν το ρόλο τους, ως τεχνικοί σύμβουλοι που εμπνέουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους.”

Σχόλια στελεχών της EMC:

Gregg Ambulos, Senior Vice President of Global Channel Sales, EMC Corporation

“Με το VSPEX δίνουμε στους συνεργάτες μας τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ταχύτατα ανερχόμενης αγοράς των εικονικών υποδομών πληροφορικής και του private cloud. Το VSPEX επιταχύνει τη μετάβαση των πελατών στο cloud, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της EMC να χτίζουν διαφορετικές λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το VSPEX αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προσφέρονται οι λύσεις στους συνεργάτες.”

Jeremy Burton, Executive, Vice President and Chief Marketing Officer, EMC Corporation

“Η EMC προσφέρει με μοναδικό τρόπο ένα πλήρες φάσμα επιλογών σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν τη μετάβαση στην τεχνολογία του cloud computing. Το VSPEX παρέχει ισορροπία μεταξύ απλότητας και ευελιξίας, ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα της όποιας λύσης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο στη δημιουργία του VSPEX μαζί με ηγέτες του κλάδου της πληροφορικής, όπως η Brocade, η Cisco, η Citrix, η Intel, η Microsoft και η VMware, και που το προσφέρουμε στους πελάτες μας αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο συνεργατών Velocity channel partners.”

Σχόλια συνεργατών VSPEX - EMEA

“Το VSPEX προσφέρει αυτό ακριβώς που ζητούν οι πελάτες, λύσεις. Λύσεις, ολοκληρωμένες, απλές στη διαχείριση, ευέλικτες και με δυνατότητες επέκτασης. Λύσεις που ανεβάζουν αμέσως την αξία των υφιστάμενων υποδομών και αξιοποιούν καλύτερα τις επενδύσεις που ο πελάτης έχει ήδη κάνει. Το VSPEX δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να σχεδιάσουν πώς θέλουν να διαμορφωθεί ο οργανισμός τους τα επόμενα 3-5 χρόνια, απομακρύνοντας τον όποιο βαθμό αβεβαιότητας συνδέεται με τις αποφάσεις σχετικά με την προμήθεια κάποιας λύσης σήμερα. Η δυνατότητα συνεργασίας με τους καλύτερους hypervisors της αγοράς καθιστά τη συγκεκριμένη λύση την ταχύτερη της αγοράς με βάση τα τωρινά δεδομένα. Περιμένουμε ότι οι πελάτες θα διαπιστώσουν σε μικρό διάστημα το κέρδος από τη συγκεκριμένη επένδυση, ενώ παράλληλα θα έχουν σημαντικά λειτουργικά πλεονεκτήματα. Το VSPEX οργανώνει το σύστημα των συνεργατών της EMC με τρόπο που ευθυγραμμίζει τις ανάγκες των συνεργατών και των πελατών τους.” Chris Ashby, Partner Manager, Atea

“Το VSPEX είναι ο προπομπός ενός καινούριου τρόπου εισαγωγής σύνθετων τεχνολογικών λύσεων στη αγορά της μεσαίας κατηγορίας. Η EMC, σε συνεργασία με ορισμένους από τους κορυφαίους προμηθευτές ΙΤ, δημιούργησε ένα ευέλικτο σχήμα έτοιμων ‘πακέτων’, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πελάτες της μικρής - μεσαίας κατηγορίας να περάσουν χωρίς καθυστέρηση στον κόσμο των εικονικών υποδομών, έχοντας στη διάθεση τους μια εξαιρετικά ευέλικτη, επεκτάσιμη και αποδοτική πλατφόρμα. Όσον αφορά τους resellers, το VSPEX τους δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στη δημιουργία πρωτοποριακών λύσεων virtualization και cloud, χωρίς να πρέπει να προβληματίζονται για θέματα συμβατότητας, υποστήριξης και συντονισμού των διαφόρων προμηθευτών που εμπλέκονται σε μια συνολική πρόταση. Το VSPEX αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την Azlan να αξιοποιήσει το πακέτο των λύσεων που διαθέτει, το Κέντρο Σχεδιασμού που διατηρεί στην Ευρώπη, και το νέο Signature Program της, το Momentum DC.” Simon England, Senior VP, Azlan EMEA

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με το VSPEX της EMC, καθώς διακρίνουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ολοκληρωμένες προτάσεις στις οποίες μπορούν να ενσωματωθούν μια σειρά λύσεις και εφαρμογές άλλων resellers.” Christian Magirus, Executive Vice President & COO, Magirus

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
pcnea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ