2014-03-02 22:09:22
Φωτογραφία για ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ...
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του στην έδρα του Ολυμπιακού με 0-3 και παράλληλα... εκτέλεσε τα όνειρα των ερυθρόλευκων για αήττητο πρωτάθλημα!

Οι "πράσινοι" με τη σημερινή τους νίκη "έσπασαν" και το αήττητο του Ολυμπιακού και την έδρα του και το αήττητο εν Ελλάδι του Μίτσελ.

Με την καλύτερη ίσως φετινή τους εμφάνιση οι παίκτες του Αναστασίου, νίκησαν εύκολα με γκολ των Πράνιτς (44’), Μπεργκ (67’), Αμπέντ (89’), ενώ έχασε πέναλτι ο Τσόρι, στο 79’, για τους αγνώριστους σε σχέση με το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν σαν δικαιολογίες την κούραση αλλά κυρίως το σοκ και την ανησυχία για την κατάρρευση του Ολαϊτάν την ώρα του αγώνα (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Οι ερυθρόλευκοι που γέμισαν το «Γ. Καραϊσκάκης» ήθελαν νίκη κόντρα στον «αιώνιο», που στη δεδομένη στιγμή θα σήμαινε και τίτλο μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη, άρα πάρτι με τον καλύτερο καλεσμένο, μόνο που αυτό δεν ήρθε ποτέ...


Στα καθαρά αγωνιστικά Προσηλωμένες εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στον αρχικό σχεδιασμό που συμπυκνωνόταν στη συνεχή πίεση και την προσπάθεια να μη δοθεί χώρος στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες και μοιραία οδήγησαν το ματς σε χαμηλό ρυθμό, με μετρημένες κινήσεις και αρκετά λάθη.

Κι ενώ στον τρόπο άμυνας οι «αιώνιοι» έμοιαζαν απίστευτα πολύ, δεν συνέβαινε το ίδιο και μεσοεπιθετικά, όπου οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να έχουν περισσότερους παίκτες που ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα και τη δυνατότητα να κάνουν… ομορφιές στο γήπεδο. Οι Πέρεζ, Κάμπελ και Τσόρι, μαζί με τον Χολέμπς που πήρε πολύ παιχνίδι, έβαλαν δύσκολα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία κατά βάση με τους Νάνο και Κουτρουμπή αντέδρασε πολύ σωστά, αντίθετα δηλαδή από ό,τι έκανε ο Ολαϊτάν όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά ένα λάθος κοντρόλ δεν του επέτρεψε να κάνει τη διαφορά.

Αντίθετα ο Μπεργκ στο 44' είχε το καθαρό μυαλό να γυρίσει στον Πράνιτς που ψύχραιμα πλάσαρε σωστά και έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ.

Έχοντας κάνει ήδη μια αναγκαστική αλλαγή λόγω της λιποθυμίας του Ολαϊτάν, ο Μίτσελ στο ημίχρονο πέρασε τον Αβραάμ στη θέση του Μαρκάνο και ουσιαστικά περιόρισε τις δυνατότητές του να πάει σε... plan b, εάν έβλεπε τα πράγματα να μην εξελίσσονται καλά ούτε στο δεύτερο μέρος. Βέβαια, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίον ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε στο 48’ με δύο γκολ πίσω στο σκορ, αφού ένα τάκλιν... αυτοκτονίας και μια απειροελάχιστη επαφή με την μπάλα, έφεραν κόρνερ αντί για δίχτυα σε προσπάθεια του Μπεργκ.

Ήταν πλέον φανερό πως η «πράσινη» άμυνα είχε κερδίσει σε ψυχολογία και κατά συνέπεια το ίδιο έκανε και στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, χωρίς να… αγχώνεται από τις προσπάθειες των ερυθρόλευκων να δημιουργήσουν φάσεις.

Το παιχνίδι –και μαζί με αυτό το όνειρο του Ολυμπιακού για αήττητο πρωτάθλημα- τελείωσε στο 68’ από τα πόδια του Μπεργκ, ο οποίος δέχθηκε καταπληκτική μπαλιά από τον Λαγό, νίκησε ον Αβραάμ, πλάσαρε σωστά τον Ρομπέρτο και έγινε... ήρωας.

Από το πουθενά κι ένα παιδαριώδες λάθος του Κουτρουμπή, ο Ολυμπιακός βρήκε έναν τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι από το σημείο του πέναλτι. Η εκτέλεση του Τσόρι, όμως, που έστειλε την μπάλα άουτ, ήταν απολύτως ενδεικτική μιας εμφάνισης χωρίς πολλή ενέργεια και το πάθος που όφειλε να έχει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, αφού άπαντες φαίνονταν σήμερα να είναι... αλλού!

Το σφύριγμα της λήξης πάντως, βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν ακόμη περισσότερο από ό,τι –πίστευαν καθώς στο 89’ ήρθε ο Αμπέντ να διαμορφώσει το 0-3 και να σφραγίσει μια μεγάλη νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη. Την πρώτη από το 2006-07 και τη μεγαλύτερη σε έκταση από το 1-4 του 1987-88, που πάντως είχε γίνει στο ΟΑΚΑ Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Χολέβας, Μαρκάνο (46’ Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Ολαϊτάν (35’ Βαλντέζ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ, Μπονγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ (76’ Πέτριτς).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ