2014-03-03 21:46:04
Φωτογραφία για Η εκπληκτική Villa F στη Ρόδο
Ένα αριστούργημα σύγχρονης αρχιτεκτονικής με θέα στο Αιγαίο.

Η θέση του οικοπέδου αυτής της εξοχικής κατοικίας στη Ρόδο ήταν από μόνη της τόσο προνομιακή και σε ένα τόσο στρατηγικό σημείο που οποιαδήποτε κατασκευή θα έπρεπε να είναι σε θέση να επιβληθεί διακριτικά στο σκηνικό. Η περιοχή βρίσκεται τρία μέτρα πάνω από την παραλιακή οδό, η οποία συνορεύει με έναν πολύ παλιό φυσικό πέτρινο τοίχο. Ο τοίχος παρέμεινε ανέπαφος και ενισχύθηκε ώστε να ενσωματωθεί στο σύμπλεγμα και να αποτελέσει, εκτός από σύνορο, και την «κορνίζα» που θα εγκλώβιζε τη μοναδική θέα προς τη θάλασσα.

Η εξοχική κατοικία Villa F έχει σχεδιαστεί για ένα ζευγάρι. Εκ πρώτης όψεως, η μορφή του κτιρίου φαίνεται να είναι παράταιρη σε σχέση με το φυσικό πλαίσιο. Ωστόσο, αυτή η πρώτη εντύπωση ανατρέπεται όταν κανείς βρεθεί στο εσωτερικό του ή περάσει την κεντρική είσοδο προς αυτό, μέσα από τον πέτρινο φράχτη.


Η εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή χρησιμοποιεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα δημιουργίας μικροκλίματος το οποίο καλείται να εξυπηρετεί το σύστημα θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού. Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία, πράγμα που σημαίνει πως για μεγάλα διαστήματα παραμένει ανενεργή και ακατοίκητη. Απαραίτητο για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών είναι το κτίριο να ψύχεται αλλά και να θερμαίνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται και να παραμένει προστατευμένο. Στην οροφή του υπάρχουν επίσης τοποθετημένες φωτοβολταϊκές μονάδες που εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία.

Το στοίχημα του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο λειτουργικό, μοντέρνο και με διάθεση να αναδείξει το φουτουριστικό στοιχείο δόμησης, χωρίς να υπερβάλει στο μάτι του περαστικού. Η βαρύτητα έχει δοθεί στο να μην ελαττωθεί αλλά και να κερδηθεί κάθε ωφέλιμο μέτρο που θα χάριζε μαγευτική θέα προς το Αιγαίο. Τα επίπεδα του οικοπέδου αλλά και ο σχεδιασμός του κυρίως όγκου δίνουν το απαραίτητο ύψος, που από την εξωτερική πλευρά είναι αόρατο. Όλες οι προσόψεις και οι λειτουργικοί χώροι της κατοικίας αναπτύσσονται προς τη θάλασσα. Τα 220 τ.μ. της κατοικίας εξαντλούν κάθε περιθώριο που δίνεται ώστε να στρέφονται προς το απέραντο γαλάζιο και να δημιουργούν ένα σχεδόν κινηματογραφικό εφέ.
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ